HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Cehlarik på väg tillbaka – Leksands drömkedja kan återförenas

(19879) Peter Cehlarik/Slovakien
Bildbyrån

Publicerad: 2 februari 2023

FacebookXWhatsApp
Leksand kan få drömförstärkning inför slutspurten av säsongen.
Enligt schweiziska uppgifter är den slovakiska forwardsstjärnan Peter Cehlarik högaktuell för en återkomst till Dalarna.

Om allt faller på plats kan Leksands succékedja från 2020/2021 återförenas efter landslagsuppehållet: Peter Cehlarik–Marek Hrivik–Carter Camper.

Trion gjorde 137 poäng i SHL för Leksand innan Hrivik och Cehlarik flyttade vidare. Camper är fortfarande kvar, Hrivik har återvänt och enligt Watson.ch ska schweiziska klubben Zug ha brutit kontraktet med Peter Cehlarik, vilket skulle öppna för en flytt tillbaka till Leksand.

Peter Cehlarik, 27, gjorde 40 poäng (20 + 20) på 45 SHL-matcher under 2020/2021. Från Leksand flyttade han till KHL-klubben Avangard Omsk. Och i våras skrev han på ett tvåårskontrakt med Zug, men det ska alltså ha brutits.

LÄS MERStillmans kritik: "Om HV inte håller sig kvar får man börja om på noll"

Cehlarik har gjort 24 poäng (6 + 18) på 38 matcher i den schweiziska ligan. Han fanns inte med i Zugs lag som förlorade hemma mot Ambri-Piotta i tisdags kväll. Under säsongen har den välmeriterade forwarden gjort tre mål och en assist på två landskamper med Slovakien. För ett år sedan var han med och spelade hem ett OS-brons i Peking.

HockeyNews.se har sökt Leksands general manager Thomas Johansson för en kommentar.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!