HockeyNews
PLUS

Önerud nära comeback i HV71 – och så säger sportchefen om fler nyförvärv

(22860) Simon Önerud/HV71
Carl Sandin/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 19 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Simon Önerud har inte spelat för HV71 sedan i den sista allsvenska finalen den 4 maj 2022. Men nästa vecka kan det bli comeback i SHL.

ANNONS

HV71:s skadelista blir allt kortare. För närvarande är det bara Joonas Nättinen och Simon Önerud som inte kan spela i SHL.

Nättinen väntas vara tillbaka efter landslagsuppehållet i mitten av februari. Men för den tidigare lagkaptenen Simon Önerud, 34, är en comeback närmare än så.

ANNONS

– Han kan nog vara tillgänglig för spel, inte den här veckan, men veckan därpå kanske, säger HV:s sportchef Kent Norberg till HockeyNews.se.

Önerud spelade skadad i det allsvenska slutspelet och missade halva säsongen. Den slitstarke forwarden har inte spelat på drygt åtta månader, men har rehabtränat och varit på is en längre tid.

– Det verkar ha gått bra. Simon är väldigt seriös, säger Norberg.

ANNONS

Önerud har inte spelat SHL-hockey sedan i de ödesdigra playout-matcherna mot Brynäs i april 2021. Inom kort kan den dubble SM-guldvinnaren med HV71 alltså få göra comeback i SHL.

LÄS MERHV71:s sportchef Kent Norberg om nära bandet till Challe Berglund

– Det är bara Nättinen som är borta. När Nättinen är tillbaka kommer vi att ha 15 forwards, säger Kent Norberg.

ANNONS

HV71 har haft ett överflöd av backar den senaste tiden vilket gjort att Filip Westerlund nu är utlånad till Ilves i Tammerfors resten av säsongen. Enligt Expressen var den amerikanske HV-backen Chad Billins på väg till Zug nyligen, men då Adam Almqvist fick kicken i KHL valde Zug istället att skriva kontrakt med honom och Billins är kvar i HV. Även Daniel Glad var petad i bortamatchen mot Färjestad i lördags.

Under säsongen har HV71 fyllt på med backarna Niklas Hjalmarsson, Oliwer Kaski, Joey LaLeggia och forwardsduon Radan Lenc och Nick Shore, men också släppt iväg lika många spelare. 

Är ni på jakt efter någon förstärkning i nuläget?

ANNONS

– Vi tittar som alla andra, men just nu är det inget som är akut. Det är det inte. Men vi tittar givetvis, det har vi en skyldighet att göra, säger HV:s sportchef Kent Norberg.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln