HockeyNews
PLUS

HV71:s sportchef Kent Norberg om nära bandet till Challe Berglund

(26191) Challe Berglund HV71
Jeanette Dahlström/Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Nästjumbon HV71 sparkade assisterande coachen Johan Åkerman. Sportchefen Kent Norberg tog istället in nära vännen Challe Berglund som ersättare. Men Norberg ser inget problem med det draget.
– Ska jag vara ärlig så är jag nästan god vän med alla inom hockeyn, säger Norberg till HockeyNews.se.

Det var en till hälften ny tränarkonstellation i HV71:s bås i bortamötet med Färjestad (1–3) i Löfbergs arena i lördags. Assisterande coachen Johan Åkerman fick i förra veckan sparken. Och den andre assisterande tränaren, Fredrik Stillman, kunde inte stå i båset på grund av en skada och ersattes tillfälligt av klubbdirektören Johan Lindbom, som var huvudtränare då HV vann sitt senaste SM-guld.

Förhoppningen är att Stillman ska vara tillbaka till fredagens hemmamatch mot Frölunda.

– Det är bättre. Han är inte på is ännu, men han blir bättre och bättre. Han åkte på ett jävla diskbråck efter matchen (borta mot Rögle) på lördagen. Han är lite svag, men det går åt rätt håll i alla fall, säger HV71:s sportchef Kent Norberg.


HV71:s sportchef Kent Norberg på hemmaplan i Husqvarna Garden. Foto: Bildbyrån.

Johan Åkerman har i HV71:s tränarstab haft ansvar för powerplay medan Stillman har koll på boxplay och Tommy Samuelsson har det övergripande ansvaret.

Vilka uppgifter får Challe framöver?

– Han kommer att titta på både boxplay och powerplay tillsammans med Tommy och ”Stille”. Han kommer under matcherna att vara pådrivare och sköta den delen. Det är som jag sa tidigare, vi hade samma dynamik, samma typ av tränare och där tycker jag att Challe har kommit in med bra energi och bra drag. Det känns bra på det sättet. Sedan är det inte Johans fel, men vi var tvungna att ändra på någon och då blev det så, säger Norberg.

LÄS MERBerglund redo för HV-debut – då kliver klubbdirektör Lindbom in i båset

HV71 är tolva i powerplay och sämst i boxplay. Berglund, 58, kommer in med sin erfarenhet som före detta coach och sportchef. Han och Norberg är affärsbekanta och de har jobbat tillsammans i Timrå.

Nu återförenas de i pressade HV71 där Norberg har det övergripande sportsliga ansvaret.

– Han ska göra en allmän genomgång och det kanske genomsyras med hjälp av lite andra ögon och Challe är en sån person som också säger vad han tycker. I det läge vi är där vi vänder på alla stenar är det bra att ha nån som också ifrågasätter saker.

Ni är nära vänner – är det problemfritt?

– Det är det ju. På det sätt att vi inte alltid har varit överens om allting här i livet. Vi har ganska högt i tak. Men jag tror att det är en fördel i det läge vi är att vi vet var vi har varandra. Jag vet hur Challe är och han vet hur jag är. På det sättet är det nog en fördel, menar Norberg.

Och tillägger:

– Ska jag vara ärlig så är jag nästan god vän med alla inom hockeyn. Så fungerar det lite grann och jag ser inte det som något bekymmer utan snarare en fördel. Jag vet vad han är bra på och inte.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)