HockeyNews
PLUS

Skellefteås tränarstab spikad – Andreas Falk väljer att förlänga

(26194) Andreas Falk
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Skellefteå går starkt i SHL och har bitit sig fast i tabelltoppen.
Nu är det klart att tränarstaben blir intakt kommande säsong.

Huvudtränaren Robert Ohlsson har förlängt sitt kontrakt med Skellefteå till 2025. Det var klart sedan tidigare.

På onsdagen blev det officiellt att den assisterande coachen Andreas Falk också har valt att fortsätta i Västerbottenklubben. En dryg månad före sin 40-årsdag är det bestämt att Falk fortsätter en säsong till och har skrivit på till 2024.

Andreas Falk kom till Skellefteå 2020 efter att ha varit assisterande tränare i HV71:s J20-lag under två år. Han är nu inne på sin tredje säsong i Skellefteås tränarstab.

– I grund och botten vill man som tränare och spelare vinna, så är det. Man vill vara i ett lag som är framgångsrikt och som har chansen att vinna guld, och det har Skellefteå alltid haft och har. Så det är egentligen därför jag trivs i klubben och allting, hockeyn går så otroligt bra, säger Falk till klubbens hemsida.

LÄS MEROhlsson stannar i Skellefteå – skriver flerårigt kontrakt

Vid sidan av Ohlsson och Falk skrev Pierre Johnsson på ett kontrakt (2 + 1 år) när han kom till Skellefteå och det rullar alltså på till 2024. Skellefteås general manager Erik Forssell till klubbens hemsida:

– Andreas har gjort ett väldigt bra jobb sedan han kom hit och det känns bra att förlänga med honom. Vi har hela tränarteamet på plats i minst ett år till, vilket ger oss kontinuitet och möjlighet till fortsatt utveckling.

Målvaktstränaren Krister Holm har kontrakt till 2025.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!