HockeyNews
PLUS

Frölunda hoppas på fler stjärnvärvningar – siktar in sig på Johnsson

(25994) Andreas Johnsson New Jersey
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Frölunda har redan förstärkt med stjärnbacken Henrik Tömmernes inför nästa säsong.
Enligt uppgift till HockeyNews.se börjar Göteborgsklubben även hoppas på en annan återkomst – forwarden Andreas Johnsson, 28.
– Bollen är ganska mycket i hans händer och vad han vill, säger sportchefen Fredrik Sjöström.
ANNONS

Frölunda ser om sitt hur inför kommande säsong och nyligen blev det officiellt att Genève-Servettes svenska toppback Henrik Tömmernes flyttar hem till Sverige där han har skrivit på ett fyraårskontrakt med Göteborgsklubben. Under säsongen har den tidigare NHL-forwarden Loui Eriksson, 37, gjort comeback i Frölunda och inför nästa säsong hoppas Frölunda, enligt uppgift till HockeyNews.se, att det ska finnas en chans att få hem forwarden Andreas Johnsson.

28-årige Johnsson har halkat ner till New Jerseys farmarlag Utica. Han har två gånger under säsongen hamnat på waiverslistan med risk att något annat lag hade kunnat plocka över honom.

ANNONS

Konkurrensen har ökat i New Jersey där Johnsson förra säsongen gjorde 35 poäng (13 mål, 22 assist) på 71 NHL-matcher. Den här säsongen har det bara blivit två NHL-matcher, just före jul och inte speciellt mycket istid, och till sommaren löper hans envägskontrakt ut.

LÄS MERKlart: Tömmernes återvänder till Frölunda – ansluter nästa säsong

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström ligger av naturliga skäl lågt i kommentarerna om New Jersey-forwarden Andreas Johnsson.

ANNONS

– Det blir väldigt spekulativt och hypotetiskt och det har inte vi någon aning om heller. Jag kan väl bara säga att vi gillar Andreas och det är en jätteduktig hockeyspelare, men vad som händer nästa år vet inte vi. Det vet jag inte om de vet heller så att säga, betonar Sjöström.

Andreas Johnsson är för närvarande i AHL där han har stått för 17 poäng (4 mål, 13 assist) på 15 matcher för Utica.

– Just nu är han där borta och det är mycket möjligt att han kommer att vara kvar där borta. Det blir ganska spekulativt, säger Sjöström.

ANNONS

Frölunda har åtminstone fem forwardskontrakt som löper ut till nästa säsong och dörren för Andreas Johnsson står öppen. Däremot lär beslutet från Johnssons sida dröja.

– Det är nog troligt. Och bollen är ganska mycket i hans händer och vad han vill. Det är en bra spelare och han har varit här tidigare så det är klart att det blir lite kopplingar till viss del så, säger Fredrik Sjöström.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln