HockeyNews
PLUS

Succélånet kan bli kvar i Djurgården – och flera nyckelspelare nära spel

(25793) Edvin Hammarlund Djurgården
Johanna Wallén/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 21 december 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården vill enligt uppgift till HockeyNews.se behålla inlånade backen Edvin Hammarlund säsongen ut.
Dessutom väntas Djurgården få tillbaka en handfull nyckelspelare till derbydubbeln mot AIK.
ANNONS

I de två senaste matcherna i Hockeyallsvenskan, mot Kristianstad (1–2 på straffar och BIK Karlskoga 5–2) har Djurgården fått klara sig utan mer än tio ordinarie spelare. Fem man är på junior-VM och övriga är skadade eller sjuka.

Men lagom till derbyt mot AIK den 27 december är förhoppningen att Emil Berglund, Linus Klasen, John Norman och Ludvig Rensfeldt ska kunna spela igen efter att ha missat matcher den senaste tiden. Det ljusnar på skadefronten.

ANNONS

– Sakta men säkert, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

LÄS MERCenterbrist i AIK inför derbyt mot Djurgården: "En kamp mot klockan"

Johan Alm var tillbaka mot Kristianstad och backkollegan Ludvig Hedström är frisk efter sjukdom. Knäskadade backen Alexander Ytterell närmar sig också en comeback, men där är det ett par frågetecken som behöver rätas ut.

ANNONS

I de senaste matcherna har Djurgården lånat in backen Edvin Hammarlund och forwardsduon Fredrik Schlyter och Joel Thulin från Hockeyettan-klubben Tyresö/Hanviken. Hammarlund har gjort det så bra i Djurgården att Stockholmsklubben, enligt uppgift till HockeyNews.se, vill behålla den 25-årige backen säsongen ut.

– Vi håller på att utvärdera de spelarna så får vi se var vi landar. De har gjort bra ifrån sig och gjort bra intryck alla tre, säger K-G Stoppel, som inte dementerar uppgiften om Hammarlund.

Farsta-fostrade Edvin Hammarlund har spelat lite över elva minuter per match i snitt mot BIK Karlskoga och Kristianstad.

ANNONS

– Han gjorde det jättebra, men som sagt var så ska vi utvärdera det i dagarna så får vi se vad vi går vidare med, säger Stoppel.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln