Hrivik missar ännu en match för Leksand – här är Hellkvists besked

14 december 2022
Marek Hrivik kommer att missa ytterligare en match för Leksand på grund av skada. Men nu kommer positiva signaler om den slovakiska centerstjärnan.


Det har varit en aningen stökig höst för Leksands förstecenter Marek Hrivik. Av skatteskäl dröjde hans säsongsstart till den 6 oktober och han fick sköta försäsongsträningen mestadels på egen hand hemma i Slovakien. Den senaste månaden har ett par skador gjort att han varit in och ut ur laget. Sedan den 22 november har han bara spelat en match och missat övriga sex SHL-matcher.

Hrivik stod för två assist i en något tillfällig comeback borta mot Luleå den 8 december för han kunde inte spela klart matchen utan tvingades kliva av efter första perioden. Han kommer inte att spela borta mot Örebro på lördag.

– Förhoppningen är att han är tillbaka den 26 december i spelbart skick. Skadan i sig kanske behöver en vecka till för att läka. Efter det kan han börja gå på is igen, säger Leksands huvudcoach Björn Hellkvist till HockeyNews.se, vilket innebär en trolig comeback hemma mot Timrå på annandag jul.

LÄS MERTömmernes jagat namn i SHL: "Några lag som man kan tänka sig spela för"

Leksand har för närvarande Emil Heineman i Tre Kronor med Mikael Ruohomaa är med Finland och duon kommer att mötas i landslagsturneringen Swiss Ice Hockey Games som drar igång under torsdagen. Den schweiziske backen Lian Bichsel ska spela JVM i Kanada.

– Det är lite manfall. Man kan inte göra så mycket. Man kan inte säga nej för det är vi själva som har accepterat att spela matcher i det internationella brejket och då får vi lösa det, säger Björn Hellkvist.

Den kanadensiske forwarden John Quenneville, som har fått stå vid sidan de senaste två SHL-matcherna och som bara har fått spela en av de fem senaste på grund av sviktande form räknas in Leksands lag mot Örebro.

– Ja, definitivt. Vi kommer förmodligen att lyfta upp en juniorforward och en juniorback och ha med som 13:e forward och sjundeback. I övrigt har vi sex seniorbackar och tolv seniorforwards, säger Hellkvist.