HockeyNews
PLUS

Djurgårdens JVM-duo med på den allt längre skadelistan – så här är läget

(25526) Lekkerimäki Rensfeldt Östlund
Bildbyrån

Publicerad: 28 november 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Den blivande JVM-duon Jonathan Lekkerimäki och Noah Östlund har hamnat på Djurgårdens skadelista som har växt den senaste veckan.
Och Stockholmsklubben har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

Det blev förlust både mot Almtuna och Västerås den gångna helgen och Djurgården har råkat ut för flera skador. De JVM-aktuella spelarna Jonathan Lekkerimäki och Noah Östlund är skadade. Östlund träffades av en puck på en Djurgårdsträning och tränade på egen hand före måndagens ispass på Hovet. Östlund beräknas bli borta i tre veckor, men JVM är inte i fara.

Jonathan Lekkerimäki fick en tackling mot huvudet mot Västerås och följer nu protokollet för hjärnskakning, vilket gör att han kommer att missa veckans matcher.

– Den tar rätt i huvudet. Den tar ingen annanstans än i huvudet. Men den har de tagit en process på. Han är inte med på ett tag och inte ”Ludde” heller, säger Djurgårdstränaren Joakim Fagervall till HockeyNews.se.

Västeråsforwarden Anton Svensson är anmäld till disciplinnämnden för den huvudtacklingen. Och med ”Ludde” avses centern Ludvig Rensfeldt. Den assisterande lagkaptenen råkade ut för en skada och enligt uppgift till HockeyNews.se handlar det om en underkroppsskada.

– ”Ludde” är borta en tid, allt mellan en till sex veckor. Vi vet inte riktigt. Tungt avbräck i en match som är spelmässigt riktigt riktigt bra. Det är surt att tappa gubbar i den och förlora på det sättet, att vi inte får in pucken. säger Fagervall.

Rensfeldt kommer enligt uppgift till HockeyNews.se att vara borta i minst två veckor.

LÄS MERLandslagsmeriterad finsk back klar för Brynäs – efter förvirringen

Backen Johan Alm har varit borta från spel den senaste tiden och ska på en uppföljande undersökning under tisdagen. Om den går bra är han aktuell för spel i fredagens hemmamatch mot Tingsryd.

Centrarna Emil Berglund och Marcus Krüger är tillbaka i full träning efter sjukdom. Det gör att Djurgården på tisdagen hemma mot Mora mönstrar två toppkedjor enligt följande:

Daniel Brodin–Marcus Krüger–Liam Öhgren och Olle Liss–John Norman–Linus Klasen.

Från J20-laget lyfts forwardsduon Mika Ounasvuori och Hugo Frylén upp till spel mot Mora. Backen Adrian Carnebo var med på måndagsträningen men väntas inte spela mot Mora.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!