Därför dröjer comebacken för Färjestads Henrik Björklund: "Svårbedömt"

25 november 2022
Färjestads Henrik Björklund dunkade i sargen hårt efter att ha gjort mål borta mot Brynäs den 22 oktober.
Han reste sig och spelade vidare. Men sedan kom symptomen och på över en månad har han inte kunnat spela ishockey.

Det var i Färjestads bortaseger mot Brynäs i Gävle som Henrik Björklund skadade sig. Efter det att den 32-årige högerskytten hade tryckt in sitt andra mål i matchen till 4–1 i början av den tredje perioden smällde han i sargen och blev liggande en stund. Björklund reste sig och spelade vidare även om han kände sig mörbultad.

Först efter matchen märktes symptomen och det visade sig vara en hjärnskakning.

– Han har aldrig, vad jag har förstått, haft någon historik. Han trodde att det inte var någon fara, men så är det ibland. Svårbedömt, säger Färjestadscoachen Tomas Mitell till HockeyNews.se.

Henrik Björklund värvades tillbaka till Färjestad från allsvenska BIK Karlskoga inför säsongen och han visade snabbt att han håller god SHL-klass även om han har passerat 30 år. På sina första tolv matcher den här säsongen har Björklund gjort fem mål och sex assist.

LÄS MEREk: Att fynda i Hockeyallsvenskan – det kan vara ett guldrecept

Men på grund av hjärnskakningen har han inte kunnat spela på över en månad och missat sju SHL-matcher förutom CHL-spelet. Det är oklart när han kan vara åter i spel.

– Det är svårt att säga. Han är nere på hallen och han kör mycket grejer, men det är inte helt bra, säger Tomas Mitell.

Det finns ingen tydlig prognos när Henrik Björklund kan vara tillbaka i ett skadedrabbat Färjestad.

– Om det är en vecka, en månad eller några dagar är omöjligt att säga. Det är inget man vill pusha, eller hur man ska uttrycka det. Man får ha respekt för den tid det tar. Det viktigaste är att han blir frisk till slut. Det är som det är, säger Tomas Mitell.