Tuff skada för Ted Brithén – Röglestjärnans säsong riskerar vara över

22 november 2022
Rögles Ted Brithén, 31, har genomgått en operation för sin svårt skadade handled. Det kan innebära en risk att säsongen redan nu är över.

På grund av en handledsskada har Rögle-centern Ted Brithén inte spelat ishockey sedan i SM-slutspelet i våras. I slutet av juli berättade Rögle att Brithén är sjukskriven tills vidare och att det skulle dröja innan han är tillbaka i spel.

Enligt uppgift till HockeyNews.se har Röglestjärnan tvingats genomgå en operation för att förbättra chanserna att återvända till ishockeyn. Rögles general manager Chris Abbott kan bekräfta att ingreppet ägt rum.

– Han har genomgått en operation för handen och handleden för inte så länge sedan. Jag har fått höra att det är en allvarlig skada vilket vi inte visste helt och hållet från början. Det återstår att se hur det går nu, säger Abbott till HockeyNews.se.

LÄS MERForwarden lämnar Rögle efter tunga hösten – vänder hem till Malmö

Läkeprocessen kommer att behöva få ta sin tid.

– Ted har varit borta från laget hela den här säsongen och det finns inget vad jag vet som kommer att förändra det inom den närmaste framtiden, säger Chris Abbott.

Utan att gå in på detaljer ska operation ha gått bra.

– Jag har inte hela bilden klar över vad det betyder för honom, men förväntar mig inte honom tillbaka i laget inom närmaste framtiden, säger Abbott.

Förra säsongen spelade Ted Brithén 25 SHL-matcher och gjorde fyra mål och åtta assist. I SM-slutspelet blev det ett mål och en assist på sju matcher. Brithén har kontrakt med Rögle till våren 2026.

Fotnot. Artikeln har uppdaterats.