HockeyNews
PLUS

Forwarden lämnar Rögle efter tunga hösten – vänder hem till Malmö

(25453) Kim Rosdahl
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 22 november 2022

FacebookXWhatsApp

Flytten till Ängelholm blev ingen succé.
Nu återvänder Kim Rosdahl hem till Malmö.
– Jag är jätteglad över att vara tillbaka i Malmö igen, det är klubben i mitt hjärta, säger Rosdahl i ett pressmeddelande.

Under förra säsongen utgjorde Kim Rosdahl en del i Oskarshamns fruktade förstakedja tillsammans med Fredrik Olofsson och Patrik Karlkvist, där det för Rosdahls del blev 38 poäng på 52 matcher. De siffrorna resulterade i en flytt till Rögle till den här säsongen.

I Rögle, där den 26-årige forwarden skrev på ett kontrakt över säsongen 2023–24, har det däremot inte blivit samma succé. På 17 matcher har det endast blivit tre poäng och speltiden har varit liten.

Och nu står det klart att Rosdahl lämnar Rögle – för att återvända hem till rivalen Malmö.

– Det är väl ingen direkt hemlighet att vi håller koll på och är intresserade av Malmö-produkter, så att Kim funnits på vår radar är rätt naturligt. Kims storlek och kvalitéer passar väldigt väl in i vårt spel och han har själv också uttryckt en stor vilja att komma tillbaka och göra skillnad direkt, säger sportchefen Björn Liljander till klubbens hemsida.

Rögles general manager Chris Abbott kommenterar uppbrottet på sin klubbs hemsida:

– Vi tackar Kim för hans tid i Rögle. Han är en kanonkille, men tyvärr har samarbetet inte blivit som någon av oss önskat. Vi önskar honom lycka till i fortsättningen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)