Adam Mascherin ännu inte redo för comeback i Skellefteå: "Slutklämmen"

16 november 2022
Adam Mascherin har varit i Skellefteå i en vecka sedan han skrev under det nya kontraktet.
De sista detaljerna med den skadade axeln återstår.

En tuff axelskada satte stopp för Adam Mascherins säsong redan den 11 december förra säsongen. Det small i en hemmamatch mot Rögle i SHL. Sedan dess har han genomgått en omfattande axeloperation och både skrivit ett treårskontrakt med italienska Asiago och brutit det.

Men den 24-årige kanadensiske forwarden har inte spelat match sedan den där kvällen i Skellefteå Kraft arena för snart ett år sedan. I förra veckan kom han tillbaka till Västerbotten och tanken är att han ska göra comeback när han är redo. För att reparera axeln och förhindra ytterligare problem har läkarna använt en benbit från ena höften.

– Han har ett par veckor till dess att han kan ha premiär. Det är inte dag till dag utan mer vecka till vecka. Det är allmänt att komma i matchform och slutklämmen på hans skaderehab, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till HockeyNews.se.

LÄS MERSHL-klubben följer ännu en Modostjärna: "Han var bra ikväll"

Frågan är om det blir före eller efter landslagsuppehållet i december. Mascherin har i alla fall klarat av läkarundersökningen sedan han kom till Skellefteå.

Redan på onsdagskvällen väntar åttondelsfinal i Champions Hockey League och Skellefteå tar emot Rikard Grönborgs ZSC Lions.

– Det ska bli kul att möta Zürich. Bra lag och bra spelare. Det är alltid kul att möta ett lag från Schweiz. Det blir lite annat typ av spel, säger Forssell.

Har ni scoutat dem väl?

– Ja, det har vi gjort, men det är mest tränarteamet som gör det, säger Skellefteås GM.