HockeyNews
PLUS

SHL-klubben följer ännu en Modostjärna: "Han var bra ikväll"

(25376) Riley Woods Modo
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 16 november 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Den kanadensiske Modoforwarden Riley Woods gör poängsuccé i Hockeyallsvenskan. I toppmötet med Djurgården var Skellefteås general manager Erik Forssell på plats för att ta sig en närmare titt. Och han var nöjd med det han såg…

Skellefteå AIK har plockat många godbitar från Hockeyallsvenskan de senaste åren. Jonathan Johnson från Modo, Linus Karlsson och Filip Roos från BIK Karlskoga är bara några exempel.

Enligt Örnsköldsviks Allehanda är Skellefteå en av flera SHL-klubbar som visar intresse för Modoforwarden Riley Woods. Den 24-årige kanadensaren gör sin andra säsong i Modo och är nu tvåa i den allsvenska poängligan med 22 poäng (8 mål, 14 assist) på 17 matcher. Skellefteås general manager Erik Forssell på plats på Hovet och tittade på Djurgården-Modo och delvis för att studera Riley Woods.

– Han har varit bra ikväll, absolut, säger Forssell till HockeyNews.se om Woods som gjorde ett mål och tre assist i 6–5-vinsten på övertid mot Djurgården.

Har du följt honom under hela hans Modotid?

– Han är bra ikväll annars har jag inget mer att säga än så, säger en fåordig Forssell.

LÄS MERDubbla smällar för Djurgården mot Modo – två backar på skadelistan

Modos förstakedja sänkte Djurgården genom att göra samtliga sex målen på Hovet. Och efter succén i Modo är risken stor att Örnsköldsviksklubben kommer att tappa både Woods och förstecentern Josh Dickinson, såvida Riley Woods trivdes på ett utsålt Hovet.

– Det var galet. Atmosfären var ofattbar. Jag tror aldrig att jag har spelat inför något sånt förut så det var rätt coolt. Det var en häftig match att vara en del av och det var trevligt att vinna den, säger han till HockeyNews.se.

Vad säger du om kedjan?

– Ja, det ser ut som att vi satt ihop riktigt bra ikväll. Vi vet var vi har varandra på isen och passningarna satt i offensiva zon och vi skapade ytor åt varandra. Det var jättebra.

Modo har värvat Sam Vigneaults ersättare i Josh Dickinson och det har blivit en offensiv uppgradering. Dickinson ligger fyra i poängligan med 20 poäng (9 + 11) på 17 matcher.

– Han har varit väldigt bra. Det är alltid en omställning när du tar klivet till Europa för att vänja sig vid spelstilen och matcherna, men han har gjort det bra och passar bra in i laget.

Mikkel Aagard gjorde tre mål inklusive det avgörande mot Djurgården.

– Mikkel är den danska raketen, som jag kallar honom. Han har massor av energi och gillar att få igång killarna. Han gör viktiga mål för oss och det är det vi behöver från honom. Han har varit jättebra hela säsongen.

Hur ser du på SHL-intresset för dig?

– Jag vet inte alltför mycket, men det finns intresse. Nu behöver jag fortsätta fokusera på Modo resten av säsongen.

Men du vill vidare till SHL?

– Så klart. Det är ditt mål att ta dig till en liga högre upp. Som jag sa förut måste du fokusera på vad du kan göra just nu. Det andra kommer senare, säger Riley Woods.

Enligt Örnsköldsviks Allehanda träffades Erik Forssell, Riley Woods och Woods agent på Hovet sent på tisdagskvällen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)