HockeyNews
PLUS

Brendan Shinnimin efter domarna om filmning – ber om ursäkt

(24981) Brendan Shinnimin
Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Brendan Shinnimin har fällts för filmning av disciplinnämnden två gånger under säsongen. I en intervju med NSD berättar forwarden händelserna och att han ska göra bättre ifrån sig.

– Jag ber om ursäkt till laget och till våra supportrar, säger Brendan Shinnimin till tidningen.

Under två veckor dömdes Brendan Shinnimin för filmning efter uppmärksammade situationer i matcherna mot Linköping och Färjestad. Första gången fick han böter på 5 000 kronor och vid andra tillfället fick han böta 10 000 kronor.

– Jag sitter inte i omklädningsrummet innan match och funderar ut hur jag ska filma i kväll. Jag försöker inte filma. Om det är någon som tror att jag går ut och försöker filma är det bara löjligt. Jag går ut på isen för att spela så bra jag kan, för att tävla och göra allt för mina lagkamrater, säger Brendan Shinnimin till NSD.

LÄS MER: Shinnimin fälls för filmning – igen: "Så pass flagrant" 

Forwarden säger att den första domen gällande filmningen i matchen mot Linköping är korrekt men att han har svårare att förstå den andra domen gällande matchen mot Färjestad. 

I domen stod det bland annat: "Genom filmsekvenserna finner nämnden det utrett att Brendan Shinnimin gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Enligt disciplinnämnden så är förstärkningen av händelsen så pass flagrant att den bör leda till disciplinär bestraffning i form av ett bötesstraff."

– Jag håller fortfarande inte med om det. Hur förväntar du dig att jag ska agera när jag helt oväntat blir slagen i ansiktet? Ja, jag tog mig för ansiktet. Ja, jag föll ner på isen i oro för en skada, och jag fick skador i ansiktet, men ställde mig ändå upp direkt. Men det är bara en naturlig reaktion att ta mig för ansiktet när jag blir slagen där. Det hade de flesta gjort, säger Shinnimin.

LÄS MER: Ek: Ett pamp-utspel som på den "gamla goda tiden"

Det har blivit hårdare tag gentemot filmningar och förstärkningar i svensk hockey den här säsongen. Brendan Shinnimin, som även berättar att han fått hat och hot efter situationerna, håller med om att filmningar är något som SHL ska försöka få bort.

– Jag vet att folk vill att jag ska säga att jag får all den skiten för att jag är en filmare och att jag förtjänar det. Men jag vill inte helt gå med på det påståendet. Det bästa jag kan göra nu är att be om ursäkt för de gångerna jag har gjort fel och lova att jag ska göra mitt bästa för att det inte ska hända igen, säger Shinnimin till tidningen.

Under tisdagen ställs Luleå mot Linköping på hemmaplan och på torsdag möter laget Timrå, även det på hemmais. I förra omgången vann laget med 4–1 mot Oskarshamn.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)