HockeyNews
PLUS

Örebro får behålla klassmålvakten – Enroth skriver på nytt avtal

(22992) Jhonas Enroth/Örebro
Johan Bernström/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 oktober 2022

FacebookXWhatsApp
Örebro får behålla en av SHL:s allra bästa målvakter.
Jhonas Enroth är klar för en fortsättning.
ANNONS

Tio matcher in på säsongen har Örebro fått till en kontraktsförlängning med världsmästarmålvakten Jhonas Enroth. Den 34-årige stockholmaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2026.

– Jag är jätteglad över att fortsätta resan här i Örebro. Sedan första dagen här har jag trivts otroligt bra och jag älskar att spela här. Jag känner en stor hunger att bli bättre varje dag och det är inspirerande att vara i den här miljön. Vi har ett grymt stöd och hockeyintresset här i stan växer för varje år, nu ser jag fram emot att fortsätta jobba hårt för att vi ska nå framgång, säger Jhonas Enroth till klubbens hemsida.

ANNONS

Enroth, som har spelat för NHL-klubbarna Buffalo, Dallas, Los Angeles och Toronto kom till Örebro från KHL-klubben Dinamo Minsk i slutet av 2018/2019 och gjorde succé. Han lyfte laget bort från ett kvalhot och var med om att spela slutspelshockey.

LÄS MERKontraktssnacket dröjer för Grönborg i Zürich: "Har ingen brådska"

2020 kom Jhonas Enroth tillbaka till Örebro och är nu inne på sin tredje säsong från start. Han har spelat sju av de tio SHL-matcherna under hösten och har över 91 i räddningsprocent. Och nu är det klart att han stannat i ytterligare tre år.

ANNONS

– Vi är väldigt glada över att behålla Jhonas hos oss. ”Rothen” är ett proffs ut i fingerspetsarna, extremt noggrann i det dagliga arbetet och ett stort föredöme. Med sin rutin och sina ledaregenskaper är Jhonas viktig för oss både på och utanför isen. Jhonas är en av seriens absolut bästa målvakter och med sitt driv och hunger kommer han fortsätta utvecklas och ta steg hos oss, säger Örebro sportchef Niklas Johansson i en kommentar.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln