HockeyNews
PLUS

Kontraktssnacket dröjer för Grönborg i Zürich: "Har ingen brådska"

(25001) Rikard Grönborg ZSC Lions Zürich
Niclas Jönsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 oktober 2022

FacebookXWhatsApp
Tre Kronors förre förbundskapten Rikard Grönborg är inne på sitt sista år på kontraktet med den schweiziska storklubben ZSC Lions från Zürich.
Frågan är vad som händer till kommande säsong.
ANNONS

Sedan Rikard Grönborg, 54, lämnade Tre Kronor 2019 har han varit huvudcoach för ZSC Lions i Zürich. Han är inne på sin fjärde säsong i den schweiziska klubben och än så länge är det oklart om det blir någon fortsättning.

General managern Sven Leuenberger kommer de närmaste två till tre veckorna att prata kontrakt med sina spelare. Däremot kommer han att avvakta ytterligare med kontraktsdiskussionerna med Grönborg.

– Vi har ingen brådska. Under de senaste veckorna och månaderna har den nya arenan helt klart prioriterats. Han vet det, säger Leunberger till Neue Zürcher Zeitung.

ANNONS

LÄS MERUppgifter: Nyförvärvet på väg bort från Rögle – kan bytas bort

Under Rikard Grönborgs ledning har ZSC Lions blivit seriesegrare en gång (2020), men då blev det inget slutspel på grund av coronapandemin. Förra säsongen slutade Zürichlaget på en tredjeplats i grundserien och föll sedan snöpligt i finalen mot Zug.

I en rejält haltande tabell är Rikard Grönborgs lag för närvarande på en nionde plats med 15 poäng på åtta matcher. ZSC Lions har fem poäng upp till topp sex men har då tre matcher mindre spelade än övriga lag.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln