HockeyNews
PLUS

Svenske backen förlänger med schweiziska storklubben

(24877) Niklas Hansson EV Zug
Mathias Bergeld/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Under sin första säsong i EV Zug vann Niklas Hansson den schweiziska mästartiteln. Nu förlänger den förre detta Rögle- och HV71-backen kontraktet med storklubben till år 2026.

– Han har potential att utvecklas ännu mer, säger general managern Reto Kläy till klubbens hemsida.

ANNONS

Efter två säsonger i Rögle lämnade Niklas Hansson klubben efter SM-finalförlusten 2021 för att spela i EV Zug. Under sin första säsong i Schweiz stod den svenske backen för 49 (13+36) poäng på 63 matcher när klubben blev mästare.

Nu är det klart att 27-åringen, som är fostrad i Jonstorp och även gjort bland annat tolv landskamper för Sverige, förlänger sitt kontrakt med klubben med ytterligare tre år till 2026.

– Jag är glad över att vi kan förlänga kontraktet med Niklas i tre år till. Han är i sin bästa ålder och även om han redan är en bra tillgång i vårt försvar har han fortfarande potential att utvecklas, säger Reto Kläy, general manager i EV Zug, till klubbens hemsida.

ANNONS

Den här säsongen har Niklas Hansson hittills stått för två mål och fyra assist på åtta matcher. Även i Champions Hockey League har backen visat framfötterna med åtta (2+6) poäng på fem matcher så här långt i turneringen och slåss i toppen av assistligan.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln