HockeyNews
PLUS

Mardrömssiffrorna som förstörde Tirmåfesten: "17 puckförluster i mittzon"

(24799) Anders Karlsson-Timrå
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 2 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. En dålig dag kan ett SHL-lag kanske komma upp till 17 pucktapp i mittzon på en match.
Timrå mäktade med det i första perioden mot Färjestad.
– Jadu… Vad det beror på vet jag faktiskt inte. Det är inte bara passningsspelet utan det är värderingarna med pucken, säger tränaren Anders Karlsson efteråt.

Efter att Bert-Ola Nordlander hyllats för sina insatser i för Timrå genom en ceremoni som kröntes med att hans tröja hissades upp till taket av NHC arena, där han tar plats bredvid "Lill-Strimma" Svedberg, Eje Lindström och Mats Näslund, släpptes pucken för matchen mot Färjestad.

Då svarade hemmalaget upp med att ge bort pucken. Gång på gång på gång på gång på gång.

Antalet pucktapp var snudd på enormt i den första perioden, och man hade svårt att då något som helst flyt i spelet.

– Jag tycker att vi kommer ut alldeles för dåligt i matchen. Vi har 17 puckförluster i mittzon i första perioden. Och tappar du pucken så har du inget försvarsspel, i de lägen vi tappar puck har vi ingen som tänker försvarsspel. Det var en slarvig inledning. Färjestad var mycket bättre, men vi hjälper dem på vägen, säger "Ante" Karlsson.

Lördagens match var inte den första som Timrå efteråt pratat om att man inte haft ett passningsspel som varit bra nog.

Frågan är – vad beror det på?

– Jadu… Vad det beror på vet jag faktiskt inte. Idag går det inte att skyla på att vi satt 25 minuter i båset innan. Det är inte bara passningsspelet utan det är värderingarna med pucken. Vi ska försöka dribbla när vi har en som backcheckar och en som står, då måste man lägga ned pucken. Det är sådana situationer, säger Karlsson och fortsätter:

– Vi får gå igenom det igen, det är det enda som hjälper. Det är en lång säsong och vi kommer lära oss det. 

Timrå spelade upp sig något vad matchen led, men man hämtade sig aldrig helt från det 1–4-underläge man hamnade i tidigt i den andra perioden.

Det skapades en hel del lägen för Timrå, men mer nätkänning än Sebastian Hartmanns reducering med 46 sekunder mäktade man inte med.

Förlusten 2–4 blev därmed ett faktum för ett Timrå som har en del att jobba på.

– Sista perioden ska grabbarna ha alla heder, vi viker inte ned oss utan trummar på. Färjestad försvarar sig bra och vi får inte in pucken. Vi tar lärdom av första perioden och tar med oss de två sista, säger Karlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)