HockeyNews
PLUS

Tränarnas ord – han är SHL:s största värvning inför säsongen

(24625) SHL-värvningar
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 17 september 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Toppspelarna har anlänt en efter en till SHL inför säsongen.
Men vilken värvning är egentligen den största?
Den frågan har tränarna i ligan fått svara på.

Mikko Manner, Brynäs
– Johan Larsson. En ”Gävlekille” som var med när Brynäs senast vann. Vi vet att han är en bra karaktär och vinnarskalle, bra lagspelare och den erfarenhet som han har från NHL. Sedan också den hunger som han kanske har nu för han har inte spelat slutspel så mycket de senaste tio åren när de lag han har spelat för inte varit vinnande. Jag tror att han vill komma hit och hjälpa laget att vara med i slutspel.

Roger Rönnberg, Frölunda
– Jag tycker att Lasse Johansson är väldigt viktig för oss, men att säga att han är viktigare än Anton Lander i Timrå… Det är det jag tycker är skillnaden på värvningarna i år, att man har fått in såna stomspelare, landslagsspelare, som blir kärnspelare i sina lag. Anton Lander, Johan Larsson, Lasse Johansson. Det är spelare som inte bara bidrar med poäng och räddningsprocent utan de kommer att driva på sina lag och organisationer. Bra för svensk hockey. Jag tror att Anton Lander kan lyfta en hel klubb. Antons ledaregenskaper och kaptensskap säkert är viktigt för Timrå.

Tomas Mitell, Färjestad
– Det är klart Lasse (Johansson) i Frölunda är bra. Och jag tycker Anton Lindholm i Leksand är bra också. Vi är nöjda med (Ville) Pokka. Lasse är en grym målvakt och har gjort det bra i Ryssland, i stora lag. Om man ska gå långt med Frölunda och vinna så hjälper det till. Jag har ju spelat med honom i Västerås, för länge sedan. Så han är en bra kille och bra i laget. Det ska inte underskattas heller.

Tommy Samuelsson, HV71
– André (Petersson), det är en klasspelare. Nu förstår jag varför han har spelat i sju år borta i KHL. Jag har nästan aldrig upplevt honom live så att säga, men nu får jag jobba nära hela tiden och då ser man vilka kvaliteter han har. Då förstår man att han har varit en av de bästa svenska exporterna i KHL.

Thomas Johansson, general manager, Leksand
– Det är så jäkla många bra som har kommit in, men en som jag tycker är riktigt bra och som jag är riktigt nyfiken på också förutom dem vi själva satsat på så är det Lukas Bengtsson. Jag gillar hans kompletta spel. Han är väldigt komplett i båda ändarna. Det är ingen poängmaskinen, men samtidigt är det alltid en kille som är duktig på att sätta igång spelet, spela med pucken och ändå också hantera det defensiva. Så honom är jag nyfiken på att se hur han kommer att hantera den svenska ishockeyn.

Klas Östman, Linköping
– Man förstod att det skulle komma in bra spelare, men Johan Larsson var för mig, oj! Jag tror att Brynäs tycker att han passar väldigt bra in, så den tycker jag var lite häftig.

Thomas Berglund, Luleå
– Vi kan ha gjort en bra värvning så jag tar Leo Komarov. Han är en otroligt bra lagspelare som kommer att hjälpa oss. Dels i sitt fysiska spel, dels sitt sätt att vara och ta plats. Han kommer att bidra till att vi blir ännu jobbigare att möta för motståndarna förhoppningsvis.

Martin Filander, Oskarshamn

– Det får vara Anton Lander. Jag tycker att det är en komplett hockeyspelare. I vår liga är det väldigt viktigt att man är bra på mer än en sak och jag tycker att han är pålitlig både offensivt och defensivt och kan göra skillnad för ett lag..

Anders Karlsson, Timrå
– Jonathan Dahlén.

Tomas Kollar, Malmö
– Lasse Johansson. Han har hållit hög klass i Europa i flera år.

Cam Abbott, Rögle
– Jag får nog säga den senaste ändå, det är mycket snack kring Jonathan Dahlén i Timrå så det får bli han.

Niklas Eriksson, Örebro Hockey
– I slutskedet så tycker jag Jonathan Dahlén som att han kommer direkt från NHL, han är en av få som gör det. Han är också i sin prime och borde ha sina bästa år framför sig.

Jörgen Jönsson, Växjö Lakers
– Lasse Johansson i Frölunda.

Robert Ohlsson, Skellefteå AIK
– Pär Lindholm kommer att vara viktig för oss.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln