HockeyNews
PLUS

Spelarna som gör succé i CHL – de personliga rekorden ryker redan

(24584) Hugg Brännström Djuse
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 12 september 2022

FacebookXWhatsApp
De svenska lagen öser på mot slutspelet i Champions Hockey League.
Och en rad spelare har visat storform inför SHL-starten på lördag.
ANNONS

Det var i samband med CHL:s upptaktsträff i Stockholm som Skellefteåforwarden Rickard Hugg berättade om laddningen inför den här säsongen och att hans personliga mål är att ta plats i Tre Kronor. Fjolårssuccén med kedjekamraterna Jonathan Johnson och Linus Karlsson var enorm. Men med Oscar Möller som ersättare till Karlsson är tanken att Skellefteå ska kunna fortsätta ha en producerande toppkedja av högsta klass.

Och som Rickard Hugg har rivstartat hockeyhösten. På fyra CHL-matcher för Skellefteå har den 23-årige forwarden vräkt in sex mål och fått ihop åtta poäng i mötena hemma och borta med schweiziska Davos och tjeckiska Trinec.

Richard Hugg har varit med i CHL två gånger förut och då gjort sju poäng på 16 matcher. Nu har han alltså gjort en poäng mer på bara en fjärdedel av det antalet matcher.

ANNONS

LÄS MERNy het kedja ska ta Hugg till målet: "Vill göra landslagsdebut"

Det ger Hugg en delad ledning i CHL:s skytte- och poängliga.

Även Luleåforwarden Isac Brännström har visat kalasform i CHL. SHL-klubben är redan klart för åttondelsfinal och den 24-årige smålänningen har stått för fyra mål och fyra assist. Med det är han fyra i poängligan och det är samtidigt ett nytt personligt poängrekord i CHL. Brännström har tidigare varit med i CHL två gånger med HV71 och en gång med Luleå. På de elva matcherna med Luleå under 2019/2020 gjorde han tre mål och tre assist på elva matcher. Och nu är alltså den noteringen rejält förbättrad.

ANNONS

Zug-backen Niklas Hansson är poängbäst av backarna i Champions Hockey League och har gjort två mål och sex assist på fyra matcher. Det ger honom också delad ledning i turneringens assistliga ihop med Frölundaforwarden Ryan Lasch.

När det kommer till den mer fysiska delen av CHL-hockeyn är det den svenska backen i Rapperswil-Jona, Emil Djuse, som ligger i topp i tacklingsligan. Djuse har delat ut tio tacklingar på de första fyra matcherna.

Förutom Luleå är även de regerande CHL-mästarna Rögle klart för åttondelsfinal. Svenska mästarna Färjestad toppar sin grupp och är i praktiken klart för slutspel. Nästa omgång i CHL spelas i början av oktober.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln