Joakim Lindström i toppkedja när Skellefteå går för första CHL-titeln

1 september 2022
STOCKHOLM. Skellefteå medger att man har lagt mer kraft på SHL än CHL tidigare år.
Nu tänker huvudcoachen Robert Ohlsson matcha laget på bästa möjliga sätt direkt från start av Champions Hockey League.

Med Joakim Lindström tillbaka i Skellefteå AIK med ett nyskrivet ettårskontrakt får han en topproll direkt. På fredag i CHL-premiären mot Davos får Skellefteå en spetskedja med honom i laget.

– Jag vill inte ge schweizarna för mycket innan. Men han kommer att spela i en kedja…, säger Skellefteåcoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se och ler brett.

Men sedan delar han med sig av sina tankar om kedjorna mot Davos:

– Han (Joakim Lindström) ska spela med ”Vinge” (Andreas Wingerli) och Pär (Lindholm). Och så spelar Max (Lindholm) med ”Kuhn” (Tom Kühnhackl) och Linus (Lindström), säger Ohlsson.

För Rickard Hugg innebär det sannolikt en kedja med Jonathan Johnson och Oscar Möller. Hugg ser fram emot gruppspelet i Champions Hockey League där Skellefteå möter Davos, Trinec och Belfast.

– Det låter spännande. Vi vet väl lite om Davos och Trinec, att de är två väldigt bra lag. Sedan Belfast har vi väl ingen vetskap om alls egentligen… säger Hugg.

LÄS MERFrågetecken för skadade spelare i Skellefteå: "Har tagit tid"

Frölunda har vunnit fyra av de sju gånger CHL har spelats. Luleå och Rögle har var sin titel. Skellefteå har ännu inte blivit slutsegrare i Champions Hockey League och som bäst nått semifinal.

– Det kommer att krävas att vi kliver in med samma fokus och samma förberedelser som vi kommer in med till SHL-matcherna. Det känns som att tidigare år har vi lagt mer fokus på SHL än på CHL, men det är något vi har  pratat mycket om här i upptakten att vi verkligen ska gå för att vinna även CHL, säger Rickard Hugg.

Robert Ohlsson fyller i vad som kommer att behövas från hans och tränarstabens sida:

– Det ena är att jag behöver matcha mitt lag för att vinna, att sätta det mindsettet (inställningen) i förberedelserna som i SHL. Det andra är att respektera Davos som ett av schweiziska ligans bästa lag. Trinec tror jag har varit i fem finaler i tjeckiska ligan och Belfast är väldigt mycket nordamerikaner och jag misstänker spelar en ganska transatlantisk ishockey. Scoutingrapporten ska vara på plats.