Ny röntgen ska ge besked om Färjestadsbackens skada: "Är frustrerad"

30 augusti 2022
Svenska mästarna Färjestad förbereder sig för CHL-premiären på fredag.
Men för backen Mattias Göransson är vägen krokig på grund av en skada.
– Nu har han trots allt varit borta i två-tre veckor på något som vi trodde skulle ta två-tre dagar, säger FBK-tränaren Tomas Mitell till HockeyNews.se.

Färjestad har backarna Jens Westin (hjärnskakning) och Mikael Wikstrand (knä) på skadelistan. Ingen av dem är med i starten på Champions Hockey League eller SHL. Wikstrand spås vara tillbaka i november. För Westin finns ännu ingen klar prognos.

Och för Mattias Göransson har ett skott på foten just före Strömstad Hockey Classic för snart tre veckor sedan lett till bekymmer.

– Han är röntgad och inget är brutet. Det som var dag till dag kanske har blivit vecka till vecka. Det ska inte vara någon fara, säger Färjestads huvudcoach Tomas Mitell till HockeyNews.se under en CHL-träff i centrala Stockholm på tisdagen.

Mattias Göransson var med och vann SM-guldet i maj, men har fått försäsongen delvis förstörd när han inte har kunnat spela träningsmatcher.

– Vi trodde att det skulle vara klart för flera veckor sedan höll jag på att säga, men det har strulat lite.

LÄS MERNy skada på mästarnas backsida – Färjestad har fem backar ur spel

Mitell är hoppfull om att Göransson snart ska kunna köra för fullt.

– Han provade att spruta (ta en bedövningsspruta) den i måndags. Vi hoppas vilken dag som helst, men sedan kanske han inte kan spela direkt. Nu har han trots allt varit borta i två-tre veckor på något som vi trodde skulle ta två-tre dagar.

En ny undersökning väntas ge tydligare besked.

– Jag tror han har ny röntgen på onsdag för att dubbelkolla så att vi inte har missat något.

27-årige Mattias Göransson vände hem till Värmland och Färjestad inför förra säsongen efter två år i SHL med Leksand och fick vara med om att bli svensk mästare. Snart väntar en ny säsong så fort fotproblemet är under kontroll.

– Han har haft lite problem med den foten tidigare under karriären. Det är möjligt att det där skottet tog extremt olyckligt. Det är ingen som har något bra svar och han är väl lite frustrerad över det hela. Vi hoppas att han ska vara tillbaka snart, säger Tomas Mitell.

Färjestad inleder på fredag i CHL hemma mot österrikiska Villach.