Hockeyettanlaget bjöd upp mot Timrå – föll med flaggan i topp: "Ska ha beröm"

23 augusti 2022
SUNDSVALL. SCA Cupen har dragit igång igen.
Under öppningsdagen bjöds det på två heta rivalmatcher, där Timrå och Björklöven gick segrande ur striderna.
– Jag ska berömma Sundsvall, jag tycker att de gör en bra match, säger Timråtränaren Anders Karlsson till HockeyNews.se.


Under tisdagskvällen inledes SCA Cupen, där det bjöds på rivalmöten direkt då Sundsvall och Timrå drabbade samman i Brandcode center medan Björklöven ställdes mot Modo i Umeå.

I Sundsvall blev det dock viss dramatik redan innan matchen då rökutveckling uppstod vid Timråsupportrarna varpå brandlarmet gick igång och matchens start sköts framåt med närmare halvtimmen.

När pucken väl släpptes blev det snabbt tydligt att det skiljer två divisioner mellan klubbarna, även om Sundsvall bjöd upp till dans under stunder, inte minst i tredje perioden.

I det långa loppet vägde dock Timrås SHL-trupp tyngre och det var 6–3 på resultattavlan när det hela var över.

– Jag tycker att Sundsvall krigar på bra. De spelar bra i försvarsspelet och försöker spela lite finurligt ibland med instick och sådär. Men sedan tycker jag att vi är alldeles för omständliga i anfallszon, vi spelar runt och väntar på det rätta läget, säger Anders Karlsson och fortsätter:

– Vi ger dem sex två-ettor, även om det är lite flyt och någon studsar och så, men Sundsvall krigar på. Det är en svår match för oss att spela, vi har allt att förlora, men jag tycker ändå att vi har kontroll på det. Men jag ska berömma Sundsvall, jag tycker att de gör en bra match.

I Umeå var det Björklöven som för dagen var det hetare laget.

Efter två spelade perioder hade man skaffat sig en betryggande 4–1-ledning, och därifrån kunde man styra hem matchen. Modo reducerade visserligen tidigt i tredje perioden, men två mål inom loppet av ett par minuter för hemmalaget tog udden ur matchen.

Sundsvall Hockey–Timrå IK 3–6 (0–2, 2–3, 1–1)
Mål, SUN: David Åhlin, Marcus Sirén, Pontus Englund
Mål, TIK: Sebastian Hartmann 2, Emil Pettersson, Joey LaLeggia, Nick Halloran, Albin Lundin
Skott: 12–46 (5–15, 3–17, 4–14)

IF Björklöven–Modo Hockey 6–3 (2–1, 2–0, 2–2)
Mål, IFB: Jacob Olofsson, Maxime Fortier, Carl Holmner-Härgestam, Daniel Rahimi, Scott Pooley, Fredric Andersson
Mål, Modo: Filip Sveningsson, Mikkel Aagaard, Emil Wahlberg