Edvinsson skadad och matförgiftad: "Jag rekommenderar det inte"

18 augusti 2022
EDMONTON. Simon Edvinsson har haft ett relativt blygsamt JVM i Edmonton – av förklarliga anledningar.

Backstjärnan har dragit med en skada och under matchen mot USA blev han matförgiftad och fick feber.

– Matförgiftning var lite jobbigare än skadan men vi är professionella ishockeyspelare och ska kunna dras med det också, säger Edvinsson till HockeyNews.se.Lagkapten Emil Andrae har varit Juniorkronornas bästa spelare och kanske hela turneringen bästa back nu när vi är framme vid semifinaler i junior-VM.

Kanada ställs mot Tjeckien och för Juniorkronorna så väntar Finland under morgondagen.

Backstjärnan Simon Edvinsson har missat en av matcherna i gruppspelet och ett par träningar med laget under turneringen och nu berättar han själv om utmaningarna han kämpat med utanför isen.

– Det har varit lite upp och ner. Det började bra där men sen fick jag det lite struligt med en skada och när jag väl var tillbaka åkte jag på en matförgiftning under matchen mot USA och kände att jag fick feber och grejer. Men ja, jag är i alla fall tillbaka på banan nu och redo att spela mot Finland, säger Edvinsson.

Hur är det att dras med såna här saker under ett mästerskap?
– Jag rekommenderar det inte. Men äh, det är något man får ta. Det händer saker hela tiden, matförgiftning var lite jobbigare än skadan men vi är professionella hockeyspelare och ska kunna dras med det, säger den tidigare Frölundabacken.

Nu laddar svenskarna upp inför rivalmötet mot Finland – som besegrade Sverige i en av träningsmatcherna inför turneringen.

– Dom är ett bra lag och vi slår lite i underläge men alla är positivt inriktade till det, säger Edvinsson.