Ljungman om konstnumret: "Försökte vifta på pucken och råkade träffa den"


16 augusti 2022
EDMONTON. Daniel Ljungman blev tvåmålsskytt när Juniorkronorna besegrade Tyskland.

Fullträffen på volley var ett konstnummer av Röglevärvningen.

– Det är så klart skönt. Det bygger på självförtroendet lite, säger Ljungman till HockeyNews.se.


Sverige hade pressen på sig mot Tyskland i den avslutande gruppspelsmatchen – seger krävdes för att undvika Finland redan i kvartsfinalen och efter 4–2-segern i natt så står det klart att svenskarna ställs mot Lettland på onsdag.

– Lettland har skrällt hittills så vi måste vara med från start och spela vårt spel och inte falla in i det dom vill och tappa puckar och göra individuella misstag, säger Daniel Ljungman.

Han stod för två mål mot Tyskland – det första var matchens konstnummer.

Ljungman höll sig framme på en retur och slog in pucken på volley.

– Jag ser att "Fabbe" (Lysell) håller kvar pucken i zonen och Anton (Olsson) får den och jag tänker bara att jag ska lägga mig på bortre om han slår den i rundeln eller på mål och sen är det bara att vifta på pucken och jag råkar träffa den, säger Ljungman.

LÄS MER: Juniorkronorna vann mot Tyskland – nu väntar Lettland i kvartsfinalen

Övriga målskyttar för svensk del var Oskar Olausson och Oskar Magnusson – samtliga gjorde sina första mål i turneringen.

– Det var skönt. Men viktigaste är att vi vinner matchen och att vi gör oss reda för kvartsfinalen. Jag tror det kommer bli en tuff match, jag såg lite av deras match mot Kanada och det såg ut som en riktig lagmaskin så vi måste vara redo och inte underskatta dom, säger Olausson.

Magnussons fullträff kom efter en vacker framspelning från Emil Andrae som är den poängmässigt bästa backen i turneringen efter gruppspelet.

– Man hoppas man gör mål när man får en sån passning. Jag har inte gjort mål på ett tag så det var skönt. Det är alltid kul att göra mål, säger Magnusson.