Juniorkronorna vann mot Tyskland – nu väntar Lettland i kvartsfinalen

Publicerad: 16 augusti 2022

EDMONTON. Sverige besegrade Tyskland i nattens avslutande gruppspelsmatch och säkrade andraplatsen i gruppen.

Nu väntar Lettland i kvartsfinalen för Juniorkronorna.

Sverige åkte på en kalldusch tidigt i den avslutande gruppspelsmatchen mot Tyskland.

Calle Clang var tillbaka i kassen igen och fick kapitulera redan efter fyra minuter – men Juniorkronornas replik skulle komma omgående och man fick dessutom tidig utdelning i powerplay.

Oskar Olausson gjorde sitt första mål i turneringen när han kvitterade till 1–1 efter 5.52 i spel fem mot fyra.

Sedan fick se matchens konstnummer signerat Daniel Ljungman – som precis som Olausson gjorde sitt första mål i JVM när han slog in 2–1 på tennis framför den tyske målvakten Nikita Quapp.

Innan den första perioden var över utökade Sverige till 3–1 genom Oskar Magnusson, vackert framspelad av Emil Andrae som använde sargen för att nå fram till Magnusson och det var Andraes sjätte poäng i turneringen.

Den andra perioden förblev mållös och i tredje så klev Daniel Ljungman fram igen, den här gången i spel fem mot fyra.

Röglevärvningen blev tvåmålsskytt när han punkterade matchen mot Tyskland med sitt 4–1-mål.

När det gäller den svenske backstjärnan Simon Edvinsson så har han dragits med en skada och Edvinsson kom aldrig till spel i nattens match.

Nu väntar Lettland i kvartsfinalen för Juniorkronornas del – Lettland som skrällde i gruppspelet och har för första gången tagit sig vidare till en kvartsfinal i JVM.

Kanada kommer att ställas mot Schweiz, USA möter Tjeckien och för Finlands del så väntar Tyskland.

Kvartsfinalerna avgörs på onsdag och det första matchen startar klockan 18.00 svensk tid.

Sverige–Tyskland 4–2 (3–1, 0–0, 1–1)
Mål, Sverige: Daniel Ljungman 2, Oskar Olausson, Oskar Magnusson.
Tyskland: Bennet Rossmy, Luca Munzenberger.
Skott: 30–22 (16–8, 9–6, 5–7)