HockeyNews
PLUS

Bemström siktar på genombrott i NHL efter långa förhandlingarna

(24394) Emil Bemström
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 13 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
HUDDINGE. VM-debuterande Emil Bemström fick vänta i flera månader på ett nytt NHL-kontrakt i Columbus. Men för en dryg vecka sedan kom det.
– Skönt att ha det klart. Det var förhandlingar under hela sommaren. Jag lämnade över det till agenterna, säger Bemström till HockeyNews.se.

I praktiken blev glappet mellan det förra kontraktet och det nya tvåårskontraktet med Columbus Blue Jacket inte mer än några dagar. Men bakom kulisserna pågick snacket under betydligt längre tid.

Den 3 augusti blev det officielt att den förre Djurgårds- och Leksandsforwarden Emil Bemström, 23, skrivit på ett nytt envägskontrakt värt lite drygt 18 miljoner kronor. Under sommaren har Columbus gjort flera storaffärer och bland annat skrivit ett sjuårskontrakt med den tidigare Calgary-stjärnan Johnny Gaudreau.

– Det ser ljust ut, tycker jag. Både han och (Patrik) Laine som är två toppspelare och (Zach) Werenski där bak som också är en toppback. Det ser bra ut, säger Bemström till HockeyNews.se efter ett ispass med andra NHL-svenskar i Segeltorpshallen söder om Stockholm.

Efter att ha blivit skyttekung i SHL med 23 mål för Djurgården 2018/2019 tog han klivet över till USA. Under debutsäsongen i NHL med Columbus gjorde han tio mål och tio assist på 56 matcher.

LÄS MEREmil Bemström stannar kvar i NHL-klubben: "Vi tror på hans potential"

Förra säsongen gjorde han sex mål och fem assist på 41 NHL-matcher och nu hoppas Columbus att det ska släppa rejält kommande säsong.

– Det är lite upp till mig själv. Jag menar, jag har ingen given plats än liksom och tampas fortfarande om att ta en ordinarie tröja. Det är där jag är och förhoppningsvis tar jag en i år fullt ut, säger han.

Emil Bemström berättade under sitt första hockey-VM med Tre Kronor i maj i Tammerfors att han inte var riktigt nöjd med fjolårssäsongen.

– Det började med lite skador, jag hade lite otur. Vi startade säsongen runt jul så det är inte så mycket man kan göra åt det. Jag fick starta med lite motgång. Det är sånt som händer. I år hoppas jag på en skadefri säsong och kunna vara med i 82 matcher.

Bemström fanns med i Johan Garpenlövs sista VM som förbundskapten och gillade upplevelsen som var ”sjukt rolig”. Det blev ett mål och fyra assist på åtta VM-matcher fram till kvartsfinalen mot Kanada.

– Jag har bara spelat junior-VM förut och det här är ett steg till. Man möter vuxna män. Det var kul, en rolig upplevelse. Men så klart, ett tråkigt avslut. Lärorikt och bra erfarenhet.

LÄS MERBemström har skjutit 14 skott på mål på två VM-matcher

Tre Kronor föll i VM-kvartsfinalen med 4–3 i förlängning trots ett 3–0-grepp om matchen inför den tredje perioden.

– Det tar nån vecka att älta det. Leder man med 3–0 vill man att det ska gå ens väg… Men sedan var det snabba puckar och tack och hej och älta det själv.

För Emil Bemström återstår isträningar på svensk mark fram till avfärden till USA i början av september. Han hoppas kunna bli ännu starkare och undvika skador som delvis var ett bekymmer förra säsongen.

– Det är lite vad man själv tror på träningsmässigt. Det gäller att köra hårt, men inte för mycket kanske, och fokusera på att vara hel. Om du har några känningar, så stå över. Kör inte bara på.

Bemström, som fick sitt genombrott i Sverige hos Djurgården, medger att det svider att hans förra klubb åkt ur SHL.

– Sjukt tråkigt. Vi behöver ett Stockholmslag i SHL och det tycker jag att Djurgården ska vara. Det ser bra ut nu med lagbygget så vi får hoppas att de åker upp igen, säger han och ler i solskenet i huvudstan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)