HockeyNews
PLUS

Bemström har skjutit 14 skott på mål på två VM-matcher

(23641) Emil Bemström/Tre Kronor
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 17 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Emil Bemström har börjat VM med att peppra 14 skott på mål på två matcher.
Mot Tjeckien kom första VM-målet.

Från en defensiv roll i NHL-klubben Columbus till powerplay i sitt första VM med Tre Kronor. Emil Bemström, 22, vet vilka förhoppningar han har på sig i landslagströjan och han motsvarar dem väl.

Den tidigare skyttekungen i SHL med Djurgården värmde upp i VM-premiären mot Österrike då han hade fem skott mot mål utan att någon puck ville in. Mot Tjeckien fick han möjlighet att vara på isen när det blev spel i fem mot tre i början av den andra perioden. Och på förarbete av Lucas Wallmark kunde han direktskjuta 2–1 i den tjeckiske målvakten Karel Vejmelkas högerkryss.

– Det kändes bra. Jag tog en hel del skott. Det var mer ett placeringsskott, kanske. Det var skönt att den gick in, säger han om målet.

Bemström sköt hela nio skott på mål mot Tjeckien och är uppe i 14 skott på mål efter två matcher. Och nu har målen börjat komma.

– Jag har ju ett bra skott så jag får väl utnyttja det. Personligen att man kommer in i målprotokollet är bara skönt.

Vad säger du om kedjan med Wallmark och Joakim Nordström?

– Vi hade mer lägen, men fick inte så bra utdelning egentligen. Vi skapade mycket men sätter inte dit chanserna, säger Bemström lätt missbelåtet.

Men annars har Tre Kronor inte mycket att klaga på inledningsvis.

– Två vinster i de två första matcherna är något att bygga vidare på.

Tre Kronor har inte lyckats få några av sina svenska toppforwards från NHL och på söndagen stoppades Nicklas Bäckström från VM-spel av en höftskada.

Känner du mer press på dig att leverera mål nu?

– Lite grann. Så är det väl. Vi har fem sex gubbar som kliver fram i dag som hänger. Det är svinkul, säger Emil Bemström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!