HockeyNews
PLUS

Tomas Montén om skadade backduons återkomst: "Vi är hoppfulla"

(24361) Tomas Montén
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

På onsdag sätter Småkronornas JVM igång på riktigt. På en presskonferens ger förbundskaptenen besked om backduons skadeläge.

ANNONS

På onsdag drar Småkronornas JVM igång på riktigt när man möter Schweiz. Under kvällen deltog förbundskapten Tomas Montén i en digital presskonferens.

I genrepet mot Kanada tvingades backduon Simon Edvinsson och Anton Olsson lämna isen i förväg. Att de fick lämna isen innan matchen i förtid var en försiktighetsåtgärd, menade Tomas Montén efter matchen.

LÄS MER: Förlust i JVM-genrepet – backstjärnan utgick: "Försiktighetsåtgärd"

ANNONS

Under tisdagkvällens presskonferens var Tomas Montén hoppfull om att duon skulle kunna återvända. Även om det inte är garanterat att de kan återvända, så ser möjligheterna goda ut.

Inför JVM stod det klart att ledarstaben inte skulle få med sig alla förstavalen. Däremot menar Montén att ersättarna det inte försvårat situationen särskilt mycket.

– Det är svårt att ersätta individuella spelare. Men vi tycker vi har hittat likvärdiga spelare som kan genomföra liknande roller.

ANNONS

Både Tomas Montén och lagets äldre garde står inför sitt sista JVM. Ett mästerskap de vill avsluta på bästa sätt. 

LÄS MER: Efter JVM – juniorkronor till Finland för turnering: "Tuffa matcher"

– Det här är en generation som inte får chansen igen. Vi tar vara på den här chansen. När vi åker härifrån så ska vi veta att vi har gjort allt vi kan.

ANNONS

Småkronorna är inte guldtippade inför turneringen. Såväl Kanada som Finland och USA kommer med trupper som ser starka ut på pappret.

– Ska vi slå oss in där så krävs det personbästa.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln