HockeyNews
PLUS

Lilja blir kvar i KHL: "Sticker ut genom sin höga arbetskapacitet"

(17020) Jakob Lilja/Barys Nur-Sultan
(c) photo.khl.ru Marat Akimzhanov

Publicerad: 1 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Den landslagsmeriterade förre SHL-forwarden Jakob Lilja blir kvar i KHL, trots allt.
På måndagen presenterades han av sin nya klubb.

Jakob Lilja, som har spelat SHL-ishockey för Djurgården, Linköping och Rögle, byter klubb i KHL. Efter två säsonger i Barys Nur-Sultan i Kazakstan flyttar han till Ryssland där han har skrivit på ett ettårskontrakt med Dynamo Moskva.

För mindre än en månad sedan berättade Lilja för HockeyNews.se att han försökte komma loss från det tvåårskontrakt han skrev under i KHL i januari.

LÄS MERJakob Lilja stoppas av rysk KHL-klubb – kan krävas på flera miljoner

– Jag fick först veta att det var brutet. Sedan visade det sig att det inte var så. Det är där jag har varit de senaste månaderna och det är väl därför som jag inte har skrivit på nånstans eller. Jag har inte kunnat, sa Lilja till HockeyNews.se då.

På måndagen berättar Dynamo Moskva att den 29-årige skånske forwarden ska spela för klubben den kommande säsongen.

– Jakob Lilja är en svensk forward med bra skridskoåkning och ett utmärkt skott, en skicklig målgörare. När jag säger snajper syftar jag på antalet gjorda mål i KHL och det faktum att Jakob är en av de ledande i de två senaste säsongerna när det gäller antalet skott. Förutom anfallsegenskaper sticker han ut genom sin höga arbetskapacitet, vilket bekräftas av hans genomsnittliga tid på isen under de båda säsongerna, säger Dynamo Moskvas general manager Alexej Sopin till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)