HockeyNews
PLUS

Frölundas huvudbry – skadan på Borgman och jakten på backklippan

(24116) Andreas Borgman Otto Leskinen
Bildbyrån

Publicerad: 30 juni 2022

FacebookXWhatsApp
Skadan på Andreas Borgman och tappet av stjärnvärvningen Otto Leskinen gör att Frölunda har lite att fundera på.
Det är oklart när Borgman är tillbaka i spel och Leskinens flytt får konsekvenser.
– Nu får vi börja om och det får ta lite den tid det tar, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

Frölunda lyckades värva den nyblivne finska mästaren Otto Leskinen från Tappara och med en sådan backklippa i laget skulle laget se snudd på fulländat ut.

Men precis före deadline för övergångar till NHL erbjöds Leskinen ett tvåvägskontrakt av Montreal Canadiens vilket han nappade på. Den 25-årige finländaren är garanterad 300 000 dollar, motsvarande över tre miljoner kronor vid spel i farmarligan.

– Det var surt så klart, hehe. Det var stora förhoppningar på Otto givetvis och vi var jäkligt nöjda med att ha sajnat honom. Sedan är det ju så att fram till den 15 (juni) finns det alltid en viss risk, och ja, tyvärr den här gången blev det en realitet, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Otto Leskinen var tänkt som en av toppbackarna i Frölunda.

LÄS MERLista: Få importplatser kvar i Schweiz - kan öppna för toppspelare i SHL

– Det är klart att vi måste ersätta honom. Det är det som står på agendan.

Det har gått lite över två veckor sedan som Frölunda blev av med Leskinen och Sjöström håller ständigt koll på spelarmarknaden. I juli väntas det börja röra på sig lite mer.

– Känslan är att man på nåt sätt får börja om processen. Innan man jagade Leskinen var man inne i den delen och hade mycket namn. Nu får vi börja om och det får ta lite den tid det tar. Det kan säkert gå in en bra bit i juli, och kanske till och med in i augusti, innan vi kan sätta den positionen.

Även om Frölunda inte har någon panik, målvakts- och forwardssidan är klara, så hade det varit skönt att ha även backsidan under kontroll inför isträningens start i augusti.

– När man tappar en spelare sent så är det sällan optimalt. Men nånstans är det ingen idé att gny över det utan det är vad det är. Vi får bara jobba på framåt.

Det kommer att finnas väldigt många bra spelare både från KHL och Nordamerika att välja på.

– Det kanske är bra att marknaden är som den är i år. Det finns trots allt mer spelare på marknaden än vad det kanske vanligtvis gör. Vi får helt enkelt kavla upp ärmarna.

Den 5 juni kunde HockeyNews.se berätta att den axelskadade stjärnbacken Andreas Borgman hade gått och väntat sex veckor på operation på grund av att svullnaden inte gått ner tillräckligt mycket. Sedan en tid tillbaka är han opererad och han har kommit igång med sin rehabträning.

LÄS MERFrölundas backstjärna har väntat i över sex veckor på operationen

– Vi har ännu inte någon exakt tidtabell när han väntas återgå utan det får vi kanske se efter semestern. När han kan öka dosen på sin träning och man ser hur kroppen svarar. Jag tror nånstans i början eller mitten av augusti att vi ungefär när han kan tänkas vara tillbaka.

Då låter det inte som att han kommer att spela matcher innan det blir SHL-säsong?

– Nej, det är väl inte så att vi ser det som realistiskt att han spelar så mycket på försäsongen eller CHL för den delen i början. Det är sedan när serien börjar, säger Fredrik Sjöström.

Frågan som återstår att besvara är hur mycket av SHL-säsongen som Andreas Borgman kommer att missa.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)