HockeyNews
PLUS

Djurgården om lagbygget, Reideborn och de oväntade NHL-pengarna

(24002) Reideborn Stoppel Cederqvist
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 juni 2022

FacebookXWhatsApp
Djurgårdens lagbygge har tappat lite fart. Det är osäkert hur det blir med målvakten Adam Reideborn. Men det kommer att ramla in NHL-pengar.
– Det tackar vi för, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.
ANNONS

Hockeyallsvenskan har presenterat sitt spelprogram för kommande säsong och Stockholmsklubbarna Djurgården och AIK har kommit överens om ett dubbelderby den 27 och 29 december. Tanken är att det ska spelas i Globen, men det återstår en del detaljer att lösa innan det är helt klart.

Djurgården kommer sannolikt att få klara sig utan juniorkedjan med Liam Öhgren, Noah Östlund och Jonathan Lekkerimäki plus backen Calle Odelius som är högaktuell för JVM vid jul och nyår.

– Den chansen finns nog, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

ANNONS

– Vi får se hur deras höst blir, men det är klart att det kommer att vara lite spelare borta. Det får vi ta höjd för.

Djurgården har tolv forwards under kontrakt och tänker fylla på med ytterligare två efter seriestart den 23 september.

– Det är tanken. Det är en process som kommer att pågå ända in till den 15 februari. Det är så det funkar nuförtiden. Det är inte någon unik företeelse där, säger Stoppel.

ANNONS

LÄS MERSSK:s sportchef varnar för ökad klyfta mellan SHL och Hockeyallsvenskan

Djurgården är också på jakt efter en målvakt och flera backar.

– Just nu är det lite stiltje och jag vet inte riktigt vad det beror på. Men det kan vara att det finns vissa som väntar i tron på att de ska få nånting bättre. Sakta men säkert börjar ligorna fyllas på. Vi får väl vänta lite där vi är i näringskedjan. Schweiz börjar bli fullt och snart är väl SHL mer eller mindre fullt också och då ska vi förhoppningsvis vara med på banan, säger sportchefen K-G Stoppel.

ANNONS

Djurgården har fått hem spelare som Daniel Brodin, Marcus Krüger och John Norman och förhoppningen vara att även målvakten Adam Reideborn skulle återvända till Stockholm för spel i Djurgården. Men kontraktet med CSKA Moskva har ställt till det och läget där är högst oklart.

– Just nu händer det inte så mycket där. Det är inte skrivet i sten och vi kan inte vänta hur länge som helst så vi tittar på lite andra alternativ också så får vi se vad som kan finnas, säger Stoppel.

– Det gick fort från början men nu är det lite mer tålamod med backar och en målvakt.

ANNONS

Djurgården kommer att tjäna en del pengar på att succéforwarden Filip Cederqvist, som värvades till Leksand inför kommande säsong, har skrivit ett rookiekontrakt med NHL-klubben Buffalo.

– Det tackar vi för. Det blir nånstans mellan 800 000 och 900 000 kronor skulle jag tro. Det är välkommet, säger K-G Stoppel.

LÄS MERNytt NHL-avtal påskrivet – ersättningarna ökar rejält: "Kämpat under många år"

ANNONS

Djurgårdens sportchef vill däremot inte uppge hur stor spelarbudgeten blir för laget i Hockeyallsvenskan.

– Vi får se i slutändan hur duktiga vi är på att sälja till våra partners och biljetter och sånt, men just nu går det jädrigt bra.

Ingen stress, alltså?

– Det kommer att finnas spelare på marknaden och det viktigaste är att det blir bra. Lite som Challe (Berglund) sa det året vi gick upp: Vi börjar spela den 23 (september). Det är ett tag dit.

ANNONS

K-G Stoppel betonar:

– VI sitter definitivt inte tillbakalutade, utan vi jobbar, men vi vill inte bara fylla på heller utan vi ska ha samma anda. Vi har en grym grupp så här långt och den vill vi hålla intakt med bra karaktärer och med bra kvalitet också naturligtvis.

Djurgården räknar med att kunna fylla luckor för skador och frånvaro med spelare från J20-laget. Odelius, Lekkerimäki, Öhgren och Östlund är födda 2004 men ingår redan i A-laget.

ANNONS

– Sedan kanske inte alla är extrema så tidigt som de här fyra är, men det finns ett antal bra spelare att kunna backa upp med. Det känner jag, säger Stoppel.

– Jag ser det som en process som kommer att pågå hela säsongen. Det är inte att man gör klart ett lag här och nu och fyller på den 15 februari utan det kommer att vara en process under resans gång. Vi kommer att få vara aktiva allt eftersom.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln