Trots ett år kvar på kontraktet – stjärnan lämnar Frölunda


31 maj 2022
Det blev bara ett år i Frölunda för Michael Spacek.
Den VM- och OS-meriterade centern lämnar nu klubben trots ett år kvar på kontraktet och det är redan klart vart han flyttar.

Inför förra säsongen kryddade Frölunda sin offensiv med tjecken Michael Spacek, som då närmast anlände från spel i finska och tjeckiska ligan, något som skulle visa sig vara ett bra drag.

Den 25-årige centern, som under säsongen togs ut i det tjeckiska OS-laget, noterades för 46 poäng på 49 matcher och var med det näst bäst i Frölunda efter Ryan Lasch.

Men nu står det klart att det tvåårskontrakt som Spacek och Frölunda kom överens om inte längre gäller. Under tisdagen meddelade nämligen Frölunda att man gemensamt kommit överens om att bryta kontraktet.

– Vi har haft lite interna diskussioner och även diskuterat med honom så klart. Det var något som växte fram. Vi tycker han är en väldigt duktig hockeyspelare, det är inget snack om saken, och han har haft en bra säsong också. Det ser man bara poängmässigt. Där har vi inte så mycket att klaga på utan vi kände kanske båda parter att det inte helt klickade, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

Spacek var nyss en del av VM-laget för Tjeckien och noterades där för ett mål på tio matcher på vägen till bronsmedaljen.

Kort efter det att uppbrottet från Frölunda offentliggjorts presenterades Spacek av Ambri-Piotta i Schweiz där han skrivit på för två säsonger.

– Han får en väldigt bra möjlighet och då kanske det inte var så svårt beslut egentligen, säger Sjöström.