HockeyNews
PLUS

Dahlin tänker stoppa lagkamraten Cozens: "Då kan han bli lite grinig..."

(23829) Cozens Dahlin
Bildbyrån

Publicerad: 26 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Rasmus Dahlin är inte bara poängkung i Tre Kronor i VM. Han vet också hur han ska göra livet tråkigt för Buffalo-kamraten Dylan Cozens i VM-kvartsfinalen mot Kanada.
– När det inte går hans väg så blir han inte så glad. Så jag ska försöka så att han känner sig så idag, säger Dahlin.

Kanada blev trea i sin grupp i Helsingfors och reste på onsdagen till Tammerfors för att möta tvåan Tre Kronor i VM-kvartsfinal. Kanadensarna tränade inte på is under onsdagen utan ställde in sin träning. Och laget utnyttjade heller inte torsdagens matchvärmning på is i Nokia Arena.

– De lägger väl upp sitt schema och känner sig lite slitna kanske. Det är bara bra för oss, säger Tre Kronors backklippa Rasmus Dahlin som toppar både den interna poängligan (2 mål, 5 assist på 7 matcher) och har mest istid i laget.

LÄS MERFördel Tre Kronor i taktiska duellen mot Kanada i VM-kvartsfinalen

Nu ställs Dahlin mot Buffalo-forwarden Dylan Cozens, som har haft en bra VM-turnering poängmässigt och gjort fyra mål och fyra assist på sju matcher.

– Jag är väldigt tajt med honom. Jag vet hur han är, säger Rasmus Dahlin och ler finurligt.

Och vad betyder det?

– Han är extremt tävlingsinriktad. När det inte går hans väg så blir han inte så glad. Så jag ska försöka så att han känner sig så idag.

Hur då?

– Det är att ligga på honom hela tiden. Han är en superskicklig spelare. Tar man bort hans tid så han aldrig får ta pucken så försvinner hans spel och då kan han bli lite grinig, hehe. Idag är det ”no friends”.

Känner du av nerverna när det väntar en VM-kvartsfinal mot Kanada?

– Hundra procent. Jag har inte spelat en slutspelsmatch på vad är det? Fyra år, typ. Så absolut. Men jag har gjort det innan och ska hantera det bra.

Hur hanterar du det?

– Det gäller att bibehålla lugnet. Jag vet att jag kommer att vara supertaggad. Men det gäller att bibehålla lugnet och spela sitt spel, inte tänka på så mycket annat.

Kanada saknar de absoluta NHL-stjärnorna i årets lag, men vann VM förra våren med ett ännu mindre namnkunnigt lag. Till topparna hör Matt Barzal, NY Islanders, Pierre-Luc Dubois, Winnipeg och Ottawa-backen Thomas Chabot som är lagkapten.

LÄS MERNytt straffdrama för Tre Kronor – då tänker Garpenlöv så här

– Jag har sett lite. Jag vet att det är ett lite yngre lag, extremt skickliga, mycket talang. Så det gäller att vi gör som med Cozens, tar bort deras tid, får dem lite frustrerade. Då tror jag att det kan öppna sig lite, säger Rasmus Dahlin.

Kanada är det tredje mest utvisade laget i VM på 85 minuter efter sju matcher. Max Comtois drog på sig ett matchstraff mot Danmark.

– Jag tror att de kommer att skärpa till sig lite i de delarna nu i slutspelet, men jag vet inte. Får man dem ur balans kanske det blir bättre, säger Dahlin.

Är du förvånad att Kanada förlorade mot Danmark (2–3) i gruppspelet?

– Danmark är ett avigt land. De har mycket skicklighet. Jag såg matchen och de tajtar till försvarzonen extremt mycket. Även det gjorde kanadensarna frustrerade och de tog vara på chanserna när de fick dem. Kanada är ett bra land, men jag måste säga att Danmark gjorde det riktigt bra.

Dahlin avslutar:

– Jag vet också att vi i Sverige är ett extremt bra hockeylag. Vi ska bara köra vårt spel så tror jag att det kommer att bli bra.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!