HockeyNews
PLUS

Mörka frågetecken efter Ekman-Larssons skada: "Finns förhoppningar"

(23587) Oliver Ekman-Larsson/VM 2022
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 23 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Osäkerheten runt skadade lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson är stor med en match kvar till VM-kvartsfinal.
Det är oklart om han hinner bli spelklar.
– Det finns fortfarande förhoppningar, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Det var redan i den andra matchen mot Tjeckien den 15 maj som Tre Kronors lagkapten Oliver Ekman-Larsson träffades illa av ett skott på benet. Han har haft bekymmer till och från, men spelat vidare i match efter match.

Mot Norge höll det inte och Ekman-Larsson tvingades till vila. Nu är det osäkert om han kan spela VM-kvartsfinalen på torsdag. Helt klart är att han står över den sista matchen i gruppspelet mot Lettland på tisdagen.

– Planen är att han har kontakt med vår läkare och våra sjukgymnaster och sedan försöker de göra allt de kan för Oliver, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

LÄS MERHellberg om bortdömda målet – och den stenhårda målvaktskampen

Det är svårt att göra en bedömning om chanserna till spel för Vancouver-stjärnan som gör sitt sjunde VM för Tre Kronor. Men läkare och sjukgymnaster jobbar med Ekman-Larsson.

– Det är deras jobb, det är därför de är här, att få spelarna att spela matcherna. Så länge de är kvar här och de jobbar med dem så kan det bli aktuellt att de spelar framöver.

Tror du på spel på torsdag?

– Jag är ingen doktor, och jag är inte Oliver, så jag kan egentligen inte svara på den frågan, men skulle det inte vara så att det inte fanns några förhoppningar så skulle han inte vara kvar. Det finns fortfarande förhoppningar.

LÄS MERNylander: "Varje gång jag har varit med har gruppen varit riktigt skön"

Oliver Ekman-Larsson spelade så sent som i lördags mot USA. Om man skulle vila honom från VM-kvartsfinalen får han en veckas spelledigt till en eventuell VM-semifinal på lördag.

– Det blir en massa spekulerande här bara. Nummer ett vill jag koncentrera mig på matchen imorgon och göra den klar. Sedan har jag sagt torsdag är den match vi ska ta ett beslut kring, och framför allt han. Vi får se vad beslutet blir, säger Johan Garpenlöv.

Borde han ha vilat för att hinna återhämta sig inför slutspelet?

– Nej, det där sköts professionellt från vår läkarsida och vår sjukgymnastsida. Det har jag ingenting att anmärka på.

Med Oliver Ekman-Larsson ur spel har Joakim Nordström fått ett C på Tre Kronor-tröjan. Och andra väntas ta större roller.

– Oliver är Oliver. Han är vår kapten. Det är svårt att hoppa in i honom och göra precis som honom. Däremot har vi andra som får dela på hans roll både på och utanför banan. Förhoppningar är att spelare växer med det och tar chansen med det. Det är det vi kommer att pusha för, säger Johan Garpenlöv.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)