William Nylander om Tre Kronor och VM: "Revanschsugen efter det som hände"


21 maj 2022
TAMMERFORS. Röntgenbilderna visade ingen skada. Och nu har Toronto-stjärnan William Nylander gjort ett första ispass och är redo att hjälpa Tre Kronor i VM.
– Det är bara att ladda om batterierna och det hade man lite till för. Man är revanschsugen efter det som hände. Man är hungrig, säger han.

Förbundskapten Johan Garpenlöv har haft kontakt med Toronto-forwarden William Nylander efter uttåget mot Tampa Bay i Stanley Cup-slutspelet. Och efter några dagar tackade Nylander ja till sitt tredje VM med Tre Kronor.

– Jag ville alltid komma. Det var bara upp till en MR-bild (magnetkameraundersökning) och se till så att allt var lugnt, säger Nylander.

Han fick medicinskt klartecken och är nu på plats i Tammerfors. På söndagskvällen kan han spela mot Norge i VM. Att åka ur slutspelet är en tröskel att komma över.

LÄS MERUllmark om VM-debuten – och Pittsburgh-Pettersson hyllar en leksing

– Man är så besviken först, att det första man tänker på är inte VM. Det kanske tar några dar innan man börjar tänka på det. Men det är klart, när man börjar tänka på det så känner man att man vill komma.

William Nylander har ett enormt fint facit på sina två tidigare VM-turneringar 2017 och 2019 där han gjort 32 poäng (12 + 20) på 18 matcher. Det blev VM-guld 2017 och respass i kvartsfinalen i Kosice mot Finland 2019. Men det var ingen tvekan från Nylanders håll att åka till VM i Tammerfors.

– Det är jättespeciellt. Det är därför jag tackade ja. Jag hoppas framöver att vi i Toronto är kvar vid den här tiden när VM spelas så jag ville ta vara på chansen att komma hit och representera Sverige.

Hur ser du på det lag Tre Kronor har i VM?

– Jag har inte kollat så mycket och har inte haft så mycket koll, men jag vet att det har gått bra för dem. Jag vill bara kunna hjälpa laget lite grann.

LÄS MERBromé bänkades – och Tre Kronor kastade om i två av kedjorna

Vad vill du bidra med?

– Det offensiva spelet. Ute på isen är det åt båda hållen om vi ska vinna matcher och om vi ska göra mål eller inte släppa in något. Det är där man vill vara.

Hur är det att ställa om skallen efter Stanley Cup-slutspel med Toronto till VM-spel med Tre Kronor?

– Man är irriterad, men det kan man ta med sig över hit bord och försöka avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Nylander.