Bromé bänkades – och Tre Kronor kastade om i två av kedjorna

21 maj 2022
TAMMERFORS. Förbundskapten Johan Garpenlöv var inte nöjd och kastade om i kedjorna.
Hemvändande Örebroforwarden hamnade i kläm och bänkades efter en period.
– Han valde några andra idag och då är det så, säger Bromé.


Tre Kronor-ledningen försökte väcka laget och kastade om i kedjorna tidigt i 3–2-förlusten på övertid mot USA. Rögle-forwarden Anton Bengtsson fick börja som extraforward, men slussades in i matchen och hamnade i en kedja med Joel Kellman och Rasmus Asplund. Mathias Bromé petades från tredjekedjan så att Carl Grundström spelade på Bromés plats bredvid Jacob Peterson och Carl Klingberg.

– Vi har en extraspelare som jag jobbar in i första perioden. Sedan ändrar vi om lite i kedjorna från det vi startade med och då hamnade han utanför, säger Johan Garpenlöv om Bromés bänkning.

LÄS MERSpelschemat i VM irriterar förbundskapten Garpenlöv: "Det är katastrof"

Från bänken fick Mathias Bromé komma in i andra perioden vid ett tillfälle och det var för att spela powerplay.

– När man väl får chansen att spela försöker man bara göra sitt bästa hela tiden. Ja, säger Bromé.

Han fick se resten av matchen mot USA från avbytarbänken.

– Första perioden är väl så där tycker jag. I andra kommer vi tillbaka till vårt spel och i tredje är det lite fram och tillbaka. Jag tycker ändå att det är en uppryckning mot första i alla fall, säger Bromé.

Tre Kronor har en fräckis som testas på övertid. Så precis som mot Finland fick Bromé börja övertiden på isen mot USA, men efter tio sekunder åkte han till båset och bytte.

LÄS MEREk: Med Nylander i den här kedjan ökar Tre Kronors medaljchanser

– Vi körde en liten variant, som vi kan, så det var inte mer än så.

Vad säger du om matchen som helhet?

– Vi kommer tillbaka och tar en poäng. Det är starkt tycker jag. Sedan är det klart att vi inte nöjda med att vi bara tar en poäng. Vi vill ha tre idag.

Vad var det som inte stämde?

– Jag vet inte riktigt vad som inte stämde och stämde. Det var en svår match från början. Jag tyckte att de kom ut hårdare än oss. Vi hamnade lite på hälarna. Vi får blicka framåt, säger Mathias Bromé.

Johan Garpenlöv har laborerat med kedjorna under VM i och med att man till en början gick med bara nio forwards och sedan försvann förstecentern Lucas Wallmark i två matcher på grund av matförgiftning.

– I två kedjor kastade vi om. I och med att vi ändrade om var vi inte nöjda med det naturligtvis. När Åman, Lang och Friberg funkade bra och vi gjorde inte om i Wallmarks heller. Jag tycker vi fick bra utslag av det, säger han.