HockeyNews
PLUS

Peterson och Grundström segrare i VM-debuten – fler NHL-spelare på väg

(23689) Carl Grundström/Tre Kronor
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 19 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Tre Kronor fick in NHL-duon Carl Grundström och Jacob Peterson mot Finland och det blev seger direkt.
Nu är fler förstärkningar på väg till Tammerfors.

Förbundskapten Johan Garpenlöv kunde nöjt konstaterat att Tre Kronor gjorde en till stora delar bra insats mot Finland i Nokia Arena inför den finska hemmapubliken. Det var svensk 1–0-ledning efter en period, men underläge med 2–1 efter två perioder.

– I första och tredje tycker jag att vi spelar på det sättet vi vill. Vi får matchen dit vi vill. I andra tycker jag att ”finnarna” får matchbilden dit de vill och de gör två mål där. Jag är nöjd med två perioder av tre, säger Garpenlöv.

LÄS MERBemström blev straffhjälte för Tre Kronor mot Finland: "Bestämt mig"

Dallas-centern Jacob Peterson fick direkt rollen som förstecenter mellan Emil Bemström och Joakim Nordström sedan Lucas Wallmark varit frånvarande i de två senaste matcherna. Los Angeles-forwarden Carl Grundström fick ta plats i fjärdekedjan med Leksandsduon Nils Åman och Oskar Lang.

– Jättebra match från båda. Jag tycker att Peterson övertygade med sitt sätt att spela. En spelskicklig center som kan driva spelet offensivt, men är ändå smart i det defensiva och bra i tekningscirkeln idag, säger Garpenlöv.

Jacob Peterson spelade 18:37, hade assist till 1–0-målet och vann tio av 21 tekningar.

– Grundström gör det jättebra också i den kedjan (med Lang och Åman) och passar in bra med sitt hårda och intensiva jobb, säger Garpenlöv.

Carl Grundström spelade 9:55.

LÄS MERLÄS MER: Ek: Finlands förbannelse lever vidare – Tre Kronor är oslagbart!

Jacob Peterson tog plats i powerplay i enheten med Oliver Ekman-Larsson,  Erik Gustafsson, Mathias Bromé och Joakim Nordström.

– Ja, vi kände det i och med att vi har tappat (Lucas) Wallmark att vi ville få in en spelskicklig forward där och han bidrar med det. Han har lite spets och kan göra nåt mål här och där. Det var självklart i den här matchen sedan får vi se hur det ser ut framöver, säger Garpenlöv.

Tre Kronor är nu på väg att få in Boston-målvakten Linus Ullmark.

– Förhoppningsvis dyker han in här (under torsdagen) eller på fredag, säger Garpenlöv.

Pittsburgh-backen Marcus Pettersson väntas till Finland på fredag.

Dessutom väntar landslagsledningen ännu på besked från Toronto-forwarden William Nylander. Om han säger nej väntar inte Tre Kronor på fler NHL-forwards från den andra Stanley Cup-rundan.

– Då får vi ta ett beslut, men jag tror att vi stänger igen då. Det känns som det drar ut på tiden och erfarenhetsmässigt brukar de spelarna som kommer då inte vara bidra så mycket utan då är det bättre att stänga igen och tro på det man har här, säger Johan Garpenlöv.

Frölundas Elmer Söderblom och Skellefteås Linus Karlsson finns på plats i Tammerfors liksom Frölundabacken Christian Folin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)