HockeyNews
PLUS

Bemström blev straffhjälte för Tre Kronor mot Finland: "Bestämt mig"

(23688) Emil Bemström/Tre Kronor straff
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 18 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Tio straffskyttar, men bara en målskytt.
Emil Bemström prickade in segerpucken mot Finland och Tre Kronor vann med 3–2.
– Ja… Det är hockey. Sånt som händer, säger han lättat efter vinsten.

Tre Kronor fortsätter att vara obesegrat i VM 2022. Värdnationen hade en 2–1-ledning efter två perioder, men Tre Kronor vände tillbaka och vann på straffar där Columbus-forwarden Emil Bemström blev ende målskytt.

– Jag hade två (varianter) att välja mellan. Det blev till att skjuta i ”gubbhörnet” och den gick in så det var skönt, säger Bemström som lurade den finländske målvakten Harri Säteri.

LÄS MEREk: Finlands förbannelse lever vidare – Tre Kronor är oslagbart!

Tre Kronors VM-hjälte visste innan han gav sig ut på isen, som näst förste skytt, var han skulle placera pucken på Säteri.

– Jag brukar bestämma mig innan i båset.

Hade ni fått någon scoutingrapport på målvakten?

– Vi hade en i omklädningsrummet och det hade man väl lite i bakhuvudet, säger Bemström som har gjort två VM-mål på fyra matcher.

Tre Kronor har nu vunnit samtliga matcher och har tagit elva av tolv poäng, vilket ger en bra grund för fortsättningen. På lördag väntar match mot USA.

– Jag tycker vi slarvade lite i andra perioden och tappade vår tredjegubbe. Då fick de kontringar på oss, men första och tredje är jag väldigt nöjd med, säger Bemström.

Tre Kronor fick in NHL-duon Jacob Peterson och Calle Grundström, vilket gjorde att man kunde använda sig av tolv forwards för första gången i VM.

– Det är nästan så att man har mer energi. Konstigt att säga det, men det är kul att man får lite mer vila, säger Bemström och ler ett tandlöst leende.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!