HockeyNews
PLUS

Tre Kronor på väg att få ytterligare tre NHL-förstärkningar

(23663) Ullmark/Pettersson/Peterson
Bildbyrån (Montage)

Publicerad: 17 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Tre Kronor jobbar på för att få in ytterligare NHL-förstärkningar.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se är nu en trio nära att få klart med en VM-resa till Finland.

Det rör sig om Boston-målvakten Linus Ullmark, Pittsburgh-backen Marcus Pettersson och Dallas-forwarden Jacob Petersson som ser ut att kunna förstärka Tre Kronor inom kort.

Tre Kronor har en plats öppen på målvaktssidan och Spartak Moskva-målvakten Oscar Dansk finns på plats i Tammerfors. Men frågan har ställts till 28-årige Linus Ullmark som har en stark säsong bakom sig i Boston där han spelade 41 av de 82 matcherna i grundserien och i två av matcherna i Stanley Cup-slutspelet.

LÄS MERBemström har skjutit 14 skott på mål på två VM-matcher

Ullmark var tredjemålvakt för Tre Kronor under VM i Minsk 2014 då han spelade för Modo i SHL.

Även på backsidan har Tre Kronor en plats öppen och Frölundas Christian Folin tränar i Tammerfors med laget. Pittsburgh-backen Marcus Pettersson, 26, var med i VM 2019 och är nu högaktuell för VM i Finland 2022.

LÄS MERTre backar i Tre Kronors powerplay – här är nya PP-enheten med Pudas

På forwardssidan hoppas Tre Kronor på Toronto-stjärnan William Nylander. Dallas-forwarden Jacob Peterson, 22, har också blivit tillfrågad om att spela VM och skulle kunna VM-debutera i Tammerfors. Den före detta Färjestads- och Frölundaforwarden har den här säsongen spelat 65 matcher för Dallas och gjort 17 poäng (12 mål, 5 assist). Han fanns med i tre av slutspelsmatcherna mot Calgary. Los Angeles-forwarden Carl Grundström väntas ansluta till Tre Kronor under onsdagen och kan spela mot Finland på kvällen.

FOTNOT. Texten är uppdaterad.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)