HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Ingen "Bäckis" till VM – skada sätter stopp för stjärnan

(23629) Nicklas Bäckström
Bildbyrån

Publicerad: 15 maj 2022

FacebookXWhatsApp

TAMMERFORS. Även Nicklas Bäckström tackar nej till spel i hockey-VM. Den svenska stjärnan tvingas lämna återbud på grund av skada.

Tre Kronor-ledningen har fått många återbud från NHL-spelarna och under söndagskvällen kom beskedet att det var Washington Capitals-stjärnan Nicklas Bäckströms tur att tacka nej.

Anledningen är en skada som sätter stopp. Johan Garpenlöv får nu förlita sig på spelarna som finns i truppen och invänta besked från Torontosvenskarna som åkte ur inatt mot Tampa Bay Lightning.

Sverige spelar sin andra match i VM ikväll 19:20 mot Tjeckien. Ett Tjeckien som kommer att få ett fint tillskott senare under VM-turneringen. För under söndagen kom besked från Washington att Bäckströms lagkamrat Michal Kempny tackat ja till att spela VM för Tjeckien. Kempny, som har kämpat sig tillbaka från skador under säsongen, väntas anlända till Tammerfors under måndagen.

– Michal Kempny är en back med internationell erfarenhet och jag tror att han blir en väldigt bra förstärkning för oss, säger Tjeckiens general manager Petr Nedved, enligt IIHF.com.

I och med Stanley Cup-vinnande Kempnys ankomst gallras Trinec-backen David Musil bort och får åka hem.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)