HockeyNews
PLUS

Klart: Djurgården får hem ännu en stjärnforward från utlandsspel

(23259) John Norman/Jokerit
(c) photo.khl.ru Yaroslav Neelov

Publicerad: 21 april 2022

FacebookXWhatsApp
Djurgården fortsätter att bjuda på sillyknallar.
VM- och OS-meriterade John Norman, 31, gör som OS-duon Marcus Krüger och Daniel Brodin och vänder hem till Stockholmsklubben.

Degraderingen till Hockeyallsvenskan har inte fått Djurgården att sakta farten under silly season. Tvärtom.

Under torsdagen blev nästa värvning officiell. Och som HockeyNews.se kunnat berätta har Djurgården jobbat för att få tillbaka KHL-centern John Norman från Jokerit. Nu är affären klar och Norman har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Därmed har Djurgården tre toppcentrar klara i Marcus Krüger, Ludvig Rensfeldt och John Norman.

– Det är sjukt kul att John är tillbaka i Djurgårdströjan efter många år iväg, både i SHL men framförallt i KHL. Vi får in en enormt skicklig och hårt arbetande tvåvägscenter, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

LÄS MERDjurgårdens lagbygge tar form – ytterligare pusselbitar snart på plats

John Norman, 31, som är både OS- och VM-meriterad, verkar sugen på att få spela i Djurgården i satsningen mot SHL. Det har gått tio år sedan han senast spelade med laget.

– Det känns grymt kul att komma hem till Djurgår'n igen och spela inför Sveriges bästa supportrar. Jag känner mig också grymt laddad för att vara med på den här resan, och göra allt vi kan för att ta oss tillbaka till SHL.

Norman har vunnit SM-guld med Skellefteå (2014), spelade i VM 2016 och i OS 2018. På 303 KHL-matcher har han gjort 133 poäng (50 mål, 83 assist).

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)