HockeyNews
PLUS

Brodin om flytten hem till Djurgården och att spela i Hockeyallsvenskan

(23248) Daniel Brodin/Djurgården
Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Daniel Brodin bestämde sig för Djurgården i december och skrev på redan i januari. Nedflyttningen till Hockeyallsvenskan har inte fått honom att tveka eller ändra sig även om hans kontrakt blev sämre.
– Djurgården hamnade i allsvenskan och det går inte att ändra. Då tycker jag att man ska se framåt och se vad man kan göra åt det istället, säger Brodin till HockeyNews.se.

På tisdagen medan Daniel Brodin städade ur lägenheten i Schweiz för att flyga från Zürich till Stockholm under onsdagen kom nyheten att han liksom OS-kamraten Marcus Krüger är klara Djurgården.

– Jag är jätteglad och har egentligen bestämt mig sedan i december för att jag ville komma hem. Jag skrev på i januari och hade ställt in mig på att komma hem. Då låg Djurgården inte lika bra som när de avslutade säsongen. Det var ganska nära att de grejade det, säger Brodin om sitt val att vända tillbaka till Djurgården.

Han bubblar och är glad. Ett fyraårskontrakt är underskrivet och det råder inga tveksamheter kring det.

– För mig känns det så bra. Jag har haft en bra känsla i magen att komma hem. Nu blev det, som ingen kanske ville att Djurgården åkte ur, men det är som det är nu. Jag försöker se det som att det kan bli något jävligt häftigt att vara med om. Jag ser fram emot säsongsstarten och träffa alla grabbar och alla ledare man känner sedan innan och komma tillbaka till Hovet. Det känns skitkul.

LÄS MERBekräftat: Djurgården får hem OS-duon Daniel Brodin och Marcus Krüger

Daniel Brodin har spelat tre säsonger för Fribourg-Gottéron i Schweiz och nådde semifinal den här säsongen som också innebar OS-spel med Tre Kronor för den 32-årige högerskytten.

– Jag har haft tre bra år här. Vi har trivts bra, verkligen. Men nu känns det rätt. Det känns verkligen rätt.

Ingen besvikelse att Djurgården åkte ur?

– Det är klart att… jag vore dum att säga att jag inte är besviken. Men det är som det är. Det är inget man kan göra nåt åt. Man får se framåt. Och som sagt, jag ser verkligen fram emot den här säsongen.

Du och Marcus Krüger har fått göra ekonomiska uppoffringar eftersom det blir spel i Hockeyallsvenskan. Det var inget hinder för dig?

– Inget som hindrade mig. Det var inte så att jag tänkte annorlunda. Jag är inte dum och förstår att det blir tuffare för en klubb när man åker ur. Det vet ju alla. Det var inga problem.

LÄS MERDjurgårdens vd om Krüger, Brodin och satsningen mot SHL: "Ska utmana"

Hur ser du på att åka till Västervik, Kristianstad och kanske Hudiksvall?

– Hehe. Jag har aldrig spelat i allsvenskan, men på nåt sätt så ser jag bara fram emot den här säsongen så mycket. Jag tror att vi kan ha något bra på gång och det verkar som att fler och fler spelare ramlar in. Jag säger det igen, jag ser bara med glädje på det och har en bra känsla i magen. Det kommer så klart att vara lite annorlunda, men man får ta det för var det är. Djurgården hamnade i allsvenskan och det går inte att ändra. Då tycker jag att man ska se framåt och se vad man kan göra åt det istället.

Djurgården har börjat bygga en ny stomme av spelare med Djurgårdshjärtan. Och det tror även Daniel Brodin blir en nyckelfaktor i kampen om en SHL-plats kommande säsong.

– Det är så olika trupper varje år och det är så jäkla viktigt med en bra grupp. Har man det kommer man jäkligt långt på det om alla vill samma sak och dra åt samma håll. Då kan man komma långt och det är målet. Jag tjatar om det och det ska bli kul och jag ser fram emot att det ska börja.

Okej. Men är det du eller Krüger som blir lagkapten?

– Hehe, ah det vet jag inte. Det har vi inte pratat om. Det ska in en massa fler spelare. Det känns bra att Marcus också vill komma hem. Det känns kul att spela ihop. Vi spelade ihop, ja senast i OS, men i (klubb)lag var det 09–10 tror jag. Det är länge sedan. Vi har pratat mycket nu och även innan. Det känns kanon. Han ska bara vinna det schweiziska guldet (med Zürich) först så får han komma hem sedan.

Hur ser du på tränarparet Joakim Fagervall och Marcus Ragnarsson?

– ”Ragge” har jag både spelat med och haft som tränare, med Tre Kronor, så honom känner jag ganska bra. Han var en stark defensiv back och jag hoppas och tror att han kan bidra med mycket där och utveckla yngre spelare att ta kliv. Det känns också viktigt.

– Jocke har jag aldrig träffat, men förhoppningsvis får jag träffa honom snart. När han kom in till Djurgården i år så såg man en stor skillnad på hur laget spelade och jag tycker att gruppen såg tajtare ut. Det känns bra, säger Daniel Brodin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!