HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Djurgården får hem OS-duon Daniel Brodin och Marcus Krüger

(22526) Daniel Brodin Marcus Krüger OS
Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2022

STOCKHOLM. Två järnkaminer är tillbaka i Djurgården. OS-forwardsen Daniel Brodin och Marcus Krüger vänder hem till Stockholm från Schweiz trots att klubben halkat ner i Hockeyallsvenskan.

Djurgårdens satsning för att ta sig tillbaka till SHL omgående har påbörjats. OS-duon Daniel Brodin och Marcus Krüger kunde på tisdagen bekräftas som klara. Brodins Fribourg-Gottéron är samma klubb som ex-djurgårdaren Marcus Sörensen ska spela för de kommande tre åren.

Daniel Brodin och Marcus Krüger skrev tidigare i vintras på var sitt fyraårskontrakt med Djurgården, men efter det blev laget nedflyttat till Hockeyallsvenskan och kontrakten har omförhandlats.

– Båda parter har varit ruggigt ödmjuka och respektfulla mot varandra. För hur det än är så är det olika saker att lösa. Någonstans respekt för var de befinner sig i sina karriärer och ekonomi och sånt och för oss också att bygga ett lag, men också förhålla oss till nån form av ekonomi, så är det ett pussel att lägga, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

– Även fast vi var ruggigt överens före degraderingen så är det detaljer att lösa både för dem som individer men för helheten också. Därav tar det lite tid. Vi hade ett mer eller mindre färdigbyggt lag för SHL, men nu har vi fått börja om lite. Folk får ha lite tålamod.

LÄS MERViktig förlängning för Djurgården – kvicke forwarden förlänger

32-årige Daniel Brodin lämnade Djurgården 2019 efter det att han varit med och spelat laget till SM-final. Han har vid flera tillfällen utsetts till årets järnkamin av Djurgårdens supportrar för sin starka inställning, sitt fysiska spel och sitt hårda jobb över hela banan. Nu har han skrivit ett nytt fyraårskontrakt med Stockholmsklubben.

I februari tog han plats i Tre Kronors OS-lag och det är med andra ord en rejäl förstärkning för Djurgården som även har lyckats förlänga kontraktet med Tim Söderlund. Marcus Krüger är också klar och blir ett enormt tillskott för Djurgården. Krüger har skrivit på för två plus två år med Djurgården. De två sista åren på Krügers fyraårskontrakt med Djurgården aktiveras om laget spelar i SHL. Ekonomiskt är Brodins och Krügers kontrakt värda mindre i Hockeyallsvenskan.

– Det är klart att de har fått göra uppoffringar utan att gå in på några summor. Det har de varit väl medvetna om. Sedan kan man hantera det på olika sätt, säger K-G Stoppel.

Backarna Linus Arnesson och Ludvig Hedström och forwarden Fredrik Forsberg har meddelat att de fortsätter i klubben trots degraderingen till Hockeyallsvenskan.

I tränarstaben får huvudcoachen Joakim Fagervall sällskap av Tre Kronors assisterande förbundskapten, den tidigare Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson. Och lagbygget fortsätter.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS