HockeyNews
PLUS

Stråhle: "Tycker inte alls att han coachar ut oss – snarare tvärtom"

(23233) Viktor Stråhle
Bildbyrån

Publicerad: 17 april 2022

FacebookXWhatsApp

ÖRNSKÖLDSVIK. Matchboll för Modo och måstematch för Björklöven på tisdag.
Då tycker Umeålagets tränare Viktor Stråhle sig ha övertaget på tränarkollegan Mattias Karlin.
– Jag är inte ett dugg överraskad och jag tycker inte att han coachar ut oss överhuvudtaget, jag tycker snarare att det är tvärtom, säger Stråhle till HockeyNews.se.


Förlusten med 1–2 på bortaplan i Örnsköldsvik under söndagskvällen gör att Björklöven nu tappat ledning 2–1 i matchserien till underläge 2–3.

Ett facit som innebär att tisdagens match i Winpos Arena i Umeå är första chansen för Modo att ta sig vidare till final mot HV71, medan Björklöven å sin sida behöver vinna för att förlänga säsongen.

Björklöven har i de två senaste matcherna förlorat med uddamålet, 2–3 och ikväll alltså 1–2.

Det är med andra ord inga hemligheter om var det brustit i de senaste matcherna.

– Jag tycker att det tippar över målchansmässigt till vår sida. De har någon i ribban men ser man till antalet heta målchanser så skapar vi dem. Men med det sagt så är det fortfarande för dåligt, för vi gör inte mål, säger Viktor Stråhle och fortsätter:

– Jag tror inte att våra fans är så glada över att jag är nöjd och pratar om att vi skapar målchanser och jag är inte det heller, det gäller att trycka dit puckarna och det är målen som räknas.

LÄS MER: Modostjärnan klev av efter omdiskuterad tackling: "Ont i skallen"

Defensivt är han nöjd med hur hans lags uppträtt.

Inte minst mot Modos förstakedja med Sam Vigneault, Filip Sveningsson och Riley Woods.

– Vi måste skapa ännu fler målchanser. Defensiven är god nog igen, vi släpper inte till så mycket. Deras förstakedjan har mycket tid, men vi håller dem på utsidan. Det är inte så att de skapar så mycket, säger Stråhle.

När det nu ska komma att avgöras kommer det också att bli en kamp mellan tränarna.

Stråhle i Björklöven och Mattias Karlin i Modo.

Och efter fem matcher tycker sig Stråhle varken har överraskats av motståndarlaget samtidigt som han tycker sig sitta i förarsätet i coachkampen.

– Jag är inte ett dugg överraskad och jag tycker inte att han coachar ut oss överhuvudtaget, jag tycker snarare att det är tvärtom. Vi håller ned dem ganska så bra. Det är det sista lilla, vi måste få in puckarna. Vi har tagit bort deras styrkor offensivt, så det känner jag mig jäkligt trygg i, säger han.

Umeålaget står nu alltså med ryggen mot väggen.

Seger är ett måste för att säsongen inte ska ta slut på tisdag.

– Det är en jäkligt bra utmaning för det här laget. Det är nu vi måste visa vad vi är gjorda av. Det går int att lägga sig ned och tycka synd om sig själv. Vi har världens möjlighet och vi vet att vi har en grym publik som vi kommer ha i ryggen nu när vi kommer hem. Vi ska göra match av det här, säger Stråhle.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!