HockeyNews
PLUS

HV71 hoppas på KHL-hemvändare oavsett klubbens serietillhörighet i höst

(23209) Tedenby Petersson Almqvist
(c) photo.khl.ru Yury Kuzmin/Vyacheslav Tsuranov/Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2022

FacebookXWhatsApp
HV71 har under en längre tid haft kontakt med sina tidigare toppspelare Adam Almqvist, André Petersson och Mattias Tedenby.
Förhoppningen är att de ska återvända till Jönköping från KHL – oavsett om HV spelar i SHL eller Hockeyallsvenskan till hösten.
– Den kontakten är tagen, så får vi se var det landar, säger klubbdirektören Johan Lindbom till HockeyNews.se.

Silly season startar något senare för topplagen i Hockeyallsvenskan. Därför gäller det för en klubb som HV71, som vann serien och som har kommit en bra bit in i det allsvenska slutspelet, att ha en plan för både fortsatt spel i näst högsta serien och för avancemang till SHL.

– Skulle det bli SHL så har vi svårt att sajna spelare idag som inte är i klubben. Det är solklart, men vi jobbar på bägge spåren för att skapa förutsättningar för bägge serierna, så vi har nånting att stå på, säger HV71:s klubbdirektör Johan Lindbom som har varit delaktig i rekryteringsprocessen sedan månader tillbaka eftersom HV71 byter sportchef den 1 maj då Kent Norberg tar över efter Johan Hult.

– Vi har x antal som har kontrakt redan som vi ser är med oss i bägge scenarierna. Toppspelarna som behövs är det nog tufft att få på kontrakt innan de vet var vi spelar.

LÄS MERStjärnforwarden har tränat hos HV71: "En jättebra lösning"

HV har en målvakt, fem backar och fem forwards under kontrakt för kommande säsong i nuläget. Enligt Expressen är Djurgårdsbacken Rasmus Bengtsson klar för en flytt till HV71 oavsett om det blir SHL eller fortsatt spel i näst högsta ligan. Jönköpingsklubben hoppas också att före detta HV-spelare som har varit utomlands en längre tid och som har tjänat stora pengar i framför allt KHL ska återvända till klubben.

Det gäller för trion Adam Almqvist, André Petersson och Mattias Tedenby. Både Almqvist och Tedenby har följt HV71 på plats i Husqvarna Garden i april.

– Det blir en naturlig koppling givetvis. Vi har visat intresse för dem om de önskar komma hit. Den kontakten är tagen, så får vi se var det landar, säger Johan Lindbom.

Är det under förutsättning att det blir spel i SHL?

– Njae, det vet jag inte. Det är väl upp till dem. Vi hade varit intresserade i vilket fall. Det beror på om vi kan lösa det för det finns ekonomiska ramar att hålla sig till också. Men skulle de vara intresserade, peppar peppar, det hoppas vi inte, men om det skulle bli Hockeyallsvenskan får vi ta ett resonemang runt det, om de är intresserade.

LÄS MERHV71:s sportchef om pengarna i SHL-satsningen: "Bra allsvenska löner"

HV71 har haft en lönebudget för spelarna på omkring 20 miljoner kronor den här säsongen. I SHL hade summan varit mer än den dubbla.

Behöver ni dra ner budgeten neråt om ni blir kvar i HA?

– Delar. Vi tryckte rätt bra på gasen inför trading deadline och det är klart, det kan vi inte veta om vi kan göra likadant nästa år. Det är mycket annat som spelar in. Utgångsbudgeten så ligger vi på samma nivå. I så fall blir det en fortsatt satsning på att försöka lyckas nästa år. Vi vill spela i SHL. Det är tydligt.

LÄS MERHV71 slår SHL-lagen – femte bästa publiksnittet i landet: "Fantastiskt"

I förra veckan var den före detta Djurgårdsbacken Marc-André Gragnani på besök under en match mot BIK Karlskoga i Husqvarna Garden och det satte igång en del spekulationer.

Men Johan Lindbom tonar ner ryktet.

– Han har varit aktuell för oss i tio år, tror jag. Det är en jättebra hockeyspelare, men han har också kommit upp i åldern även om han gjorde det bra i Djurgården. Klart vi är intresserade av bra hockeyspelare och man ska aldrig säga aldrig, men jag vet att han är bra kompis med (David) Ullström och var hemma hos honom. Så det var inte i vår regi.

Fakta/HV71-spelare som har kontrakt för 2022/2023

Målvakt: Jonas Gunnarsson.

Backar: Daniel Bertov, Oliver Bohm, Victor Sjöholm, Nichlas Torp, Alexander Ytterell.

Forwards: Fredrik Forsberg, Måns Lindbäck, Taylor Matson, Christoffer Törngren (optionsår), Simon Önerud.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!