HockeyNews
PLUS

Stjärnforwarden har tränat hos HV71: "En jättebra lösning"

(20912) André Petersson
(c) photo.khl.ru Yury Kuzmin/Bildbyrån

Publicerad: 23 december 2021

FacebookXWhatsApp

André Petersson, Sveriges bästa målskytt i KHL genom tiderna, har tränat i HV71:s regi under sin pågående rehabilitering efter skada.

– Då har vi tyckt att det var en jättebra lösning, säger HV:s sportchef Johan Hult till HockeyNews.se.

Nu återstår det att se var Petersson spelar resten av säsongen.


Det har varit en skadefylld säsong för den 31-årige stjärnforwarden André Petersson.


Med 121 mål på 324 matcher är den tidigare HV71-forwarden tidernas bäste svenska målgörare i KHL. Men sedan den 14 september har han varit skadad och den 17 november blev det officiellt att hans senaste KHL-klubb Lokomotiv Jaroslavl bryter med honom.


LÄS MERKHL-svensken bryter kontraktet med klubben


Under den senare delen av sin skadeperiod har André Petersson varit hos HV71 i Jönköping och tränat.


Petersson har tränat vid sidan av på is med andra skadade HV-spelare som Simon Önerud och Alexander Ytterell.


– Han (André) har inte varit med laget på det viset. Han är inte så långt fram i sin rehab än. Simon kan åka skridskor med sin hand och träna på is och hålla igång konditionen och då har han kunnat vara ute innan våra träningar med Simon. Även Ytterell har varit på isen och de med skavanker och kört innan och då har André kunnat vara med där lite medan han rehabbar sin skada, förklarar HV71:s sportchef Johan Hult.


André Petersson i Tre Kronor i Channel One Cup i Moskva 2019. Foto: Bildbyrån.


– Han behöver i sin rehab även kunna känna sig för på is lite då och då och då har vi tyckt att det var en jättebra lösning.


Det har gått över tre månader sedan André Petersson spelade match och det är oklart när han kan vara tillbaka i matchform.


– Vad jag har förstått så har det känts bättre för honom nu på slutet, men i och med att han inte har spelat på en ganska lång tid, även när han var borta i Ryssland, så är behöver han tid för att läka ihop, säger Hult till HockeyNews.se.


Petersson var med och vann SM-guld 2010, men har inte spelat i HV sedan 2011 och har varit i KHL sedan 2014.


Kan det bli aktuellt med spel i HV den här säsongen?


– Dels ska André till att börja med bli hel och frisk och känna att han kan spela, han har varit borta länge nu. Dels ska han ta ett beslut vad som händer inför slutdelen, säger Johan Hult.


LÄS MERJokerits blunder skapade ilska i Belarus: "Fullständigt oacceptabelt"


– Vad jag har förstått på André så vill han känna att han kommer tillbaka och närmar sig spel innan han tar några beslut. Det är nog rätt väg att gå för honom, att ta det i den ordningen.


Enligt belarusiska Tribuna.com visar KHL-klubben Dinamo Minsk, med bland andra de tidigare HV-spelarna Adam Almquist, Malte Strömwall och Mattias Tedenby intresse för André Petersson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!