HockeyNews
PLUS

Svedberg öppen för en fortsättning i Djurgården: "Alltid prio för mig"

(23182) Niklas Svedberg/Djurgårdens IF
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 13 april 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. En allvarlig knäskada i november gjorde att Niklas Svedberg tvingades följa Djurgårdens tuffa säsong från sidan.
Den NHL-meriterade målvakten ska nu träffa Stockholmsklubben för att prata framtid.
– Eftersom jag är djurgårdare så är Djurgården alltid prio för mig, säger Svedberg till HockeyNews.se.

Niklas Svedberg var halvvägs inne i sin tredje raka säsong i Djurgården då han skadade sig illa på en träning på Hovet i slutet av november. Där och då trasades hans knä och säsong sönder.

– Det var surt. Jag fastnade illa i en situation och vred knäet. Det var jävligt tråkigt, så klart, säger Svedberg.

Han genomgick en operation och lagade det skadade korsbandet och han kämpar för närvarande på med sin rehabilitering. Det gäller att vara noggrann och att ha tålamod.

– Jag har ett bra tag kvar, men förhoppningen är att vara spelklar nästa säsong. Om det blir exakt till seriestart eller inte är svårt att säga just idag.

32-årige Niklas Svedberg har vunnit SM-guld med Brynäs (2012), spelat 19 NHL-matcher med Boston och har dessutom två säsonger i den ryska KHL-klubben Salavat Julajev. Men knäskadan han råkade ut för i Djurgården är den allvarligaste han varit med om.

LÄS MERKHL-stjärnan nära återkomst till Leksand – som jagar fler toppspelare

– Det är jävligt frustrerande att åka på en sån skada. Samtidigt får man vara tacksam att man inte har haft det tidigare i karriären. Man får ha lite perspektiv på det helt enkelt.

Djurgården har genomgått en stökig säsong med stor ruljangs på både spelar- och ledarsidan. Ändå slutade det med nedflyttning till Hockeyallsvenskan efter ett misslyckat kval mot Timrå.

Hur har det varit för dig att följa laget från sidan?

– Det är klart att det är jobbigt. Dels är det frustrerande rent personligen att inte kunna vara med och spela. Dels lider man som djurgårdare av resultaten som har blivit. Så är det bara. Det är tungt att se. Jag vet inte vad man ska säga.

Niklas Svedberg har under sin långa frånvaro hunnit utvärdera läget och tänker ta sig tillbaka till hockeyn efter sin knäskada.

– Ja, absolut. Det är det jag tränar för nu och jag ligger som sagt bra till i rehaben och förhoppningen är att kunna vara redo till nästa säsong. Man måste se längre fram hur det funkar. När man går på is och såna grejer. Men det är tanken just nu, absolut.

LÄS MERAvslöjar: Svensken lämnar KHL – nära återkomst i Leksand

Niklas Svedberg har kontakt med Djurgårdens målvaktstränare Fredrik Mikko, som har förlängt sitt kontrakt med Stockholmsklubben. Djurgården har den unge målvakten Carl Lindbom i nästa säsongs spelartrupp. Både Mantas Armalis och Alexander Salák lämnar laget. Och nu återstår det att se om Niklas Svedberg fortsätter i Djurgården. Ett möte med sportchefen K-G Stoppel sker inom kort.

– Jag ska snacka med K-G den här veckan. Jag har inte hunnit göra det än. Jag får återkomma när vi har pratat.

Vill du fortsätta i Djurgården i Hockeyallsvenskan?

– Eftersom jag är djurgårdare så är Djurgården alltid prio för mig. Det beror på flera aspekter. Hur de ser på mig. Hur jag och de ser på skadan. Och jag vill se hur Djurgården satsar också. Det finns flera aspekter att väga in, som sagt, säger Svedberg.

Han betonar:

– Men jag är djurgårdare och det har jag redan sagt. Det är klart att jag bryr mig om Djurgården. Sedan får vi se vad de säger och så får vi se hur snacket går när jag pratar med K-G. Det är mycket att stå i för Djurgården nu och jag har ingen panik att skriva på någonting imorgon.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!