KHL-stjärnan nära återkomst till Leksand – som jagar fler toppspelare

13 april 2022
Peter Cehlarik närmar sig en comeback i Leksand enligt uppgifter till HockeyNews.se.
Efter den svaga avslutningen på SHL-säsongen siktar dalalaget in sig på ett par riktigt tunga förstärkningar till kommande säsong.

HockeyNews.se har tidigare berättat att Leksand bara är detaljer ifrån att kunna skriva kontrakt med den förre Djurgårds- och Leksandsbacken Olle Alsing, som närmast har spelat för KHL-klubben Barys Nur-Sultan i Kazakstan.

Och fler förstärkningar på ingång.

Enligt uppgift till HockeyNews.se är den slovakiske OS- och VM-forwarden Peter Cehlárik allt närmare en övergång till Leksand. Förhandlingarna pågår. Cehlárik har spelat för KHL-klubben Avangard Omsk där han gjorde tolv assist på 13 slutspelsmatcher fram till nyligen.

LÄS MERAvslöjar: Svensken lämnar KHL – nära återkomst i Leksand

Leksand vill sammanföra Cehlárik med den slovakiska centerstjärnan Marek Hrivík som redan under den nyss avslutade säsongen återvände till SHL-klubben från Torpedo Nizjnij Novgorod. Cehlárik och Hrivík gjorde stor succé i Leksand ihop med Carter Camper och dalaklubben riskerar nu att tappa skyttekungen Max Véronneau till NHL.


Marek Hrivík och Peter Cehlárik spelade hem ett OS-brons för Slovakien i Peking. Blir de lagkamrater i Leksand inom kort? Foto: Bildbyrån.

Leksand vill även förstärka backsidan ytterligare och visar ett starkt intresse för den svenske OS-backen Oscar Fantenberg, som spelar för den ryska storklubben SKA St Petersburg. Även här ska förhandlingarna ha rört sig framåt i positiv riktning för Leksand, som dessutom hör sig för med Traktor Tjeljabinsks svenska backstjärna Lawrence Pilut. 

Enligt uppgift till HockeyNews.se ska Leksand vara närmare Fantenberg än Pilut i nuläget.

När Djurgården ramlade ur SHL bröts kontrakten per automatik med en rad importspelare och Tre Kronor-debuterande Filip Cederqvist ska ha meddelat Djurgården att det inte blir någon fortsättning i Stockholmsklubben. Cederqvist har varit en av Djurgårdens bästa spelare under en tuff säsong. Nu är Leksand en av flera SHL-klubbar som vill knyta till sig Cederqvist.