HockeyNews
PLUS

Hockeykarriären ser ut att vara över för Djurgårdens Jacob Josefson

(16361) Jacob Josefson/Djurgårdens IF
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 8 april 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Jacob Josefson har inte spelat ishockey sedan i januari 2021. Om några veckor löper hans fyraårskontrakt med Djurgården ut.
Det ser inte ut att bli någon mer hockey för den välmeriterade centern.

Djurgården har åkt ur SHL och klubben får börja om i Hockeyallsvenskan till hösten. Det ser ut att bli utan den långtidsskadade lagkaptenen Jacob Josefson.

Den 31-årige stockholmaren har inte spelat någon ishockey sedan en träningsmatch i september i Södertälje. Då fick Josefson tillbaka de symptom han haft efter tidigare hjärnskakningar. Hans senaste SHL-match för Djurgården var borta mot Rögle den 19 januari 2021. Det blev av allt att döma hans sista match som hockeyspelare.

LÄS MERPositiva besked för Djurgården: "Har inte för avsikt att försvinna"

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel ser det inte som möjligt för Josefson att fortsätta.

– Nej, det är ganska uteslutet. Däremot har jag ett möte med Josefson nästa vecka. Vi ska se vad han vill göra i sitt liv, säger Stoppel till HockeyNews.se.

Inom kort kan ett officiellt uttalande komma från Djurgården.

Jacob Josefson har under sin NHL-karriär spelat sju säsonger för New Jersey och en för Buffalo. På 315 NHL-matcher gjorde han 64 poäng (20 mål, 44 assist). Han har varit skadedrabbad under sina fyra säsongen i Djurgården sedan återkomsten 2018. Av 204 SHL-matcher kunde han spela 97 och på de gjorde han (24 mål, 41 assist) 65 poäng.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)